Officieel: Kia Stonic facelift (2020)

Officieel: Kia Stonic facelift (2020)Met een doordachte update profiteert de hippe Kia Stonic crossover van extra technologie, gadgets, connectiviteit, veiligheid en personalisatiemogelijkheden.

De Kia Stonic draait al mee sinds 2017 en dus is de tijd bijna rijp voor een facelift, blijkbaar zit niemand daar echt op te wachten want de Koreaanse autobouwer spreekt eerder over een (modeljaar)update dan een échte opfrisbeurt. Vermoedelijk komt die later (volgend jaar?) nog.

De bijgepunte Kia Stonic doet het met Full LED kopkampen in een nieuw (expressief) ontwerp, tevens zijn er nieuwe 16” lichtmetalen velgen en verwelkomen we de Perennial Grey en Sporty Blue toevoegingen in de kleurboek, desgewenst in een contrasterende (duotone) uitvoering!

Binnenin is het vooral uitkijken (letterlijk en figuurlijk) naar het verbeterde 8” UVO Connect infotainmentsysteem met twee Bluetoothconnecties, extra live services, Last Mile Navigtion én de mogelijkheid om je gebruikersdata te transfereren naar een andere Kia! Extra rijhulp is er in de vorm van Automatic Emergency Braking, Lane Keeping Assist, Driving Attention Warning, dodehoekverklikkers, Intelligent Speed Limit Warning en Smart Cruise Control.

Op motorisch vlak blijft alles grotendeels hetzelfde, wel zijn er twee interessante nieuwigheden. Zo introduceert Kia hier mild hybride techniek (48V boordnet met elektromotor als starter-generator) in combinatie me de 1.0-liter T-GDi driecilinder benzine (100 pk of 120 pk), daarnaast is er ook de intelligente (iMT) handgeschakelde versnellingsbak die elektronisch (ipv mechanisch) werkt wat eveneens een gunstige invloed moet hebben op een lager verbruik/uitstoot en de rijdynamiek.

Tegen de herfst van 2020 moet de verbeterde Kia Stonic in de showrooms staan, vermoedelijk aan een soortgelijke prijs als nu!

Lees hier onze rijtest met de Kia Stonic 1.0 T-GDi 120 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...