Officieel: Seat Arona facelift (2021)Vol goede (avontuurlijke) moed en met méér uitrusting maakt de vernieuwde Seat Arona crossover zijn opwachting.

Gelijktijdig met de technisch gerelateerde Ibiza wordt ook de stoere Arona crossover opgewaardeerd. Die werd gelanceerd in 2017 en zorgde reeds voor 350.000 verkochte exemplaren.

Met een strakkere grille en gewijzigde LED koplampen wil de Arona zijn avontuurlijke inborst extra benadrukken, zeker wanneer je kiest voor het nieuwe Xperience uitrustingsniveau. Desgewenst in een duotone kleurstelling met contrasterend dak. Achteraan prijkt er vanaf heden een prominente diffusor en uitgeschreven modelnaam, een trend die we ook al zagen bij de nieuwe Leon.

Het interieur ondergaat eveneens een gedaanteverwisseling met nieuw dashboardlayout, groter infotainmentsysteem (met verbeterde connectiviteit) en verlichte luchtroosters. Tegelijk werd de Side Assist wat beter (oa met Blind Spot Monitoring, High Beam Assist en Park Assist) en krijgt deze het gezelschap van de Travel Assist (Lane Assist + Traffic Sign Recognition).

Behalve de afwezigheid van diesels blijft het motorengamma zeer herkenbaar. Benzinerijders gaan voor een 1.0 ecoTSI (95 pk) of 1.5 ecoTSI (150 pk) met daarnaast een 1.0 TGI (CNG) aardgasvariant (90 pk). De Seat Arona komt steevast met voorwielaandrijving, daarnaast is er keuze tussen een handgeschakelde 5-bak en DSG automaat met zeven versnellingen.

Net zoals de Ibiza is deze Arona ontworpen, ontwikkeld én geproduceerd in Barcelona (Spanje). Tegen het najaar maakt hij opwachting bij de Belgische Seat verdeler.