Officieel: Seat Ibiza (2017)

 Officieel: Seat Ibiza (2017)Na de gefacelifte Leon en populaire Ateca SUV komt Seat nu met een gloednieuwe Ibiza op de proppen!

De compacte stadswagen van Seat, de Ibiza, ging alreeds negen jaar mee en dat is een eeuwigheid in autoland. Gelukkig kon hij uitpakken met een eigentijdse, speelse en jeugdige vormgeving, toch moesten de Spanjaarden dringend werd maken van een grondige make-over. Dat doen ze nu én op het Autosalon van Genève staat de vijfde generatie Ibiza dan ook te pronken.

Visueel herkennen we nog steeds de (agressieve?) typische Seat vormgeving met héél veel invloeden van de Leon voor de kleine(re) Ibiza. Binnenin verwelkomen we een ruimer interieur, moderne techniek (oa 8″ infotainmentsysteem) in een strak jasje met een behoorlijk scherpe vormgeving. In de koffer past er standaard 355 liter die je kan uitbreiden door de zetels plat te leggen.

Qua gadgets kan de nieuwe Seat Ibiza ondermeer pronken met een slimme cruise control, pulserende startknop (iets kleins maar wel een leuke gimmick), achteruitrijcamera, LED koplampen, Apple CarPlay / Android Auto en handige parkeersensoren. Allemaal dingen die we anno 2017 wel kennen, toch was het voordien niet beschikbaar voor de compacte Ibiza.. En de Ibiza zou de Ibiza niet zijn zonder een (optioneel) krachtig Beats audiosysteem, goed voor 7 speakers, een achtkanaals versterker, digitale processor en 300W aan vermogen!

Op vlak van motoren komt de nieuwe Ibiza met een 1.0-liter driecilinder benzinemotor (zonder turbo) die 75 pk sterk is, de 1.0-liter TSI (mét turbo) kan je krijgen met 95 pk of 115 pk. Later komt daar – naast een nieuwe CUPRA variant – nog een 1.5-liter topversie bij, goed voor 150 pk! Qua dieselmotoren ben je aangewezen op de 1.6-liter TDI met 80 pk tot 115 pk, gezien de grote Spaanse interesse voor aardgas (CNG) is er ook een 90 pk sterke 1.0-liter TGi voorhanden.

Tegen het voorjaar moet de nieuwe Ibiza het mooie weer maken bij de Belgische Seat verdelers, tegen de zomervakantie worden de eerste exemplaren geleverd. Prijzen hebben we op dit moment nog niet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...