Officieel: Seat Ibiza CUPRA facelift

Officieel: Seat Ibiza SC Cupra 2015In aanloop van het Autosalon van Frankfurt komt Seat naar buiten met de vernieuwde Ibiza CUPRA!

Na een beperkte facelift voor de blitse Ibiza was het uitkijken wanneer Seat de sportieve CUPRA uitvoering onder handen ging nemen, net zoals bij zijn Duitse neef – VW Polo GTI – gingen we er vanuit dat de 1.4-liter TSI plaats ging maken voor een grotere 1.8-liter benzinemotor. En die gedachtegang werd zopas werkelijkheid, het vermogen stijgt daarmee van 180 pk / 250 Nm naar een interessante 192 pk / 320 Nm. Hiermee kan je de 0-100 sprint afleggen in 6,7 snelle seconden en bij 235 km/u is het gedaan met accelereren, de puristen zijn dan weer blij dat de manuele versnellingsbak beschikbaar blijft!

Behalve deze motorische upgrade moet de Seat Ibiza CUPRA ook visueel te onderscheiden zijn van zijn reguliere soortgenoten, zo krijgen we een scherpe voorbumper, brede wielkasten, stoere velgen en een imposante uitlaat centraal achteraan. Voor het interieur gingen de Spanjaarden dezelfde weg op met veel alcantara, gekleurde stitching en chroom, dankzij de integratie van Apple CarPlay en Android Auto wordt je smartphone ook in de wagen je allerbeste vriend.

Volgende maand gaat het grote Autosalon van Frankfurt van start en dan bezorgen we jullie wat duidelijke(re) foto’s en meer informatie, zo zijn we benieuwd of zowel de vijfdeurs Ibiza als de driedeurs Ibiza SC deze CUPRA behandeling zullen krijgen! Zijn voorganger was de jouwe vanaf €22.600, een nieuwe prijs hebben we nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...