Officieel: Seat Leon facelift (2016)

Officieel: Seat Leon facelift (2016)Seat schenkt de volledige Leon familie – dé Spaanse verkoopstopper – een (beperkte) facelift!

Alreeds vier jaar siert de vernieuwde Leon hier en daar het straatbeeld, in thuisland Spanje is hij wél bijzonder populair. Zodanig geliefd zelfs dat Seat het niet aandurfde om grondige visuele aanpassingen door te voeren bij deze update, de aandachtige connaisseur kan wel nieuwe (LED!) verlichting waarnemen en wat extra chroom accenten in de grille.

Binnenin zijn de verschillen wél beter zichtbaar. Zo is de volledige middenconsole grondig vernieuwd en in de topversie prijkt er hier een 8″ infotainmentsysteem met alle moderne goodies (Apple Carplay, Android Auto, …). In vergelijking met de voorganger zijn er ook minder bedieningselementen voorhanden wat het geheel een cleanere look & feel moet geven. De gezelligheid wordt voorzien door de instelbare LED interieurverlichting en een nieuw stuurwiel.

Onder de motorkap van de vernieuwde Seat Leon ligt er een 1.6-liter TDI dieselmotor die nu 115 pk levert, daarnaast is er ook nog een 2.0-liter variant met 150 pk en 184 pk die minder hoorbaar moeten zijn gezien de extra isolatie. Een efficiënte zeventraps automaat met dubbele koppeling is hier eveneens verkrijgbaar. Aan benzinezijde is er een 1.0-liter TSI driecilinder met eveneens 115 pk een 1.4-liter met 150 pk of een 1.8-liter met 180 pk. Daarboven komt er later opnieuw een Leon CUPRA topversie – inclusief verrassing?! – maar daarvoor moeten we nog even geduld hebben!

Méér veiligheid is er dankzij de toevoeging van ondermeer de Traffic Jam Assist, een adaptieve cruise control met noodremfunctie, verkeersbordenherkenning en een veelzijdige parkeerhulp.

De facelift is direct voor het volledige Seat Leon gamma, namelijk de vijfdeurs, de SC driedeurs en praktische ST breakvariant. Voor wie het allemaal wat sportiever mag lijken zijn er gelukkig nog de blitse FR uitvoeringen! Begin 2017 staat de nieuwe Leon bij de lokale Seat boer!

Lees hier onze rijtest met de Seat Leon ST 1.4 TSI!
Lees hier onze rijtest met de Seat Leon 1.4 TGI (CNG)!

Lees hier onze rijtest met de Seat Leon SC CUPRA!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...