Officieel: Seat Ibiza Facelift

Seat Ibiza 2012 Facelift
Seat geeft de Ibiza een opsmukbeurt voor 2012 en maakt de motoren iets zuiniger.

Op het Autosalon van Brussel staat nog de oude Ibiza, maar vanaf de lente komt deze facelift reeds op de markt. Veel veranderde er niet, maar het design werd iets strakker. De driedeurs, vijfdeurs en ST (break) tonen een front dat inspiratie opdoet bij de IBE en IBX concepten, maar is ook te zien bij de nieuwe Mii. De bumper werd hertekend en de mistlampen namen qua formaat iets toe. Achteraan krijgen de lichtblokken van de Ibiza voortaan LED-technologie mee. Ook het interieur kreeg een update en ongelooflijk: het handschoenkastje biedt voortaan ruimte aan 10,7 liter bagage.

De instapmotor bij de Ibiza is een 1.2-liter met een vermogen van 60 pk, de topmotorisatie voorlopig de 1.4-liter TSI met 150 pk. De motoren werden natuurlijk iets zuiniger en stoten minder CO2 uit. De kleine 1.2-liter TSI Ecomotive bijvoorbeeld levert 105 pk, 175 Nm koppel, maar verbruikt slechts 5,1 l/100 km. Een sportieve Cupra-versie zou mogelijk later in 2012 de facelift verwerkt krijgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...