Officieel: Seat Ibiza facelift (2021)De opgefriste SEAT Ibiza staat klaar om het stadssegment meer opwinding te bezorgen!

De blitse Ibiza mag dan “slechts” een compacte stadswagen zijn, hij is een belangrijke pijler in het succes van Seat. Doorheen vijf generaties (sinds ’84) werden er maar liefst 6 miljoen exemplaren van verkocht. Tezamen met stoere Arona crossover wordt hij nu wat opgefrist.

Aan de buitenkant brengt deze Seat Ibiza facelift nu standaard LED koplampen en de uitgeschreven modelnaam achterop. Binnenin vinden we een nieuw ontworpen (verlichte!) luchtroosters, kleurrijke LED sfeerverlichting en een grote infotainmentsysteem met zwevend scherm. Naast de Hola! Hola! spraakassistent is er ook draadloze Apple CarPlay / Android Auto integratie beschikbaar. Op vlak van rijhulp/veiligheid maakt Travel Assist en Side Assist hun opwachting.

Onder de motorkap van de SEAT Ibiza is er keuze tussen zes verschillende aandrijvingen (80 pk tot 150 pk) op benzine of aardgas (CNG), de diesels werden geschrapt. Standaard is er een handgeschakelde versnellingsbak voorhanden, optioneel kan dat een DSG versnellingsbak met dubbele koppeling worden.

De Seat Ibiza is een rasecht streekproduct van Barcelona (ontworpen, ontwikkeld én geproduceerd), in het najaar komt hij op de markt. Een Belgische prijs volgt later!