Officieel: Seat Arona TGI CNG (2018)

Officieel: Seat Arona TGI CNG (2018)Na de Leon, Ibiza en Mii heeft Seat met de Arona TGI nu een vierde aardgasmodel (CNG) in het gamma.

Gezien de grote populariteit (inclusief aanbod) in Zuid-Europa omtrent aardgas is het niet geheel onlogisch dat Seat sterk inzet op deze milieuvriendelijke(re) brandstofvorm. Na de Mii TGI, Ibiza TGi en Leon TGI hebben ze nu ook een soortgelijke Arona TGI versie, tevens de eerste crossover/SUV met een aardgas-aandrijflijn!

De Arona TGI doet het met een 1.0-liter driecilinder benzinemotor die perfect overweg kan met aardgas. Daarvoor zijn er drie superstevige gastanks (samen 14,3 kg) geïnstalleerd, goed voor een autonomie van 400 km. Daarnaast is er ook een benzinetank voorhanden waarmee je nog eens 160 km extra rijbereik krijgt. Met de 1.0 TGI doet deze Arona 12,8 seconden over de nul-naar-honderd sprint en ben je in staat om een topsnelheid van 172 km/u te halen, dit dankzij het vlotte schakelwerk van de manuele transmissie met zes verzetten.

Rijden op CNG mag dan beter zijn voor het milieu (25% minder CO2 en 75% minder schadelijke NOx stoffen) en de portefeuille (aardgas is goedkoper en er zijn subsidies), qua funky crossoverlooks heb je nog steeds een ruime keuze tussen een Reference, Style, Xcellence en FR uitvoering van de Seat Arona. Qua kofferruimte moet je het wel doen met 282 liter.

De Seat Arona TGI is een van de Spaanse premières op het Autosalon van Parijs begin oktober, tegen begin volgend jaar verwachten we hem op Belgische bodem.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...