100ste Belgische CNG tankstation staat in Leuven

100ste Belgische CNG tankstation staat in LeuvenDATS24 had de eer en het genoegen om het 100ste Belgische CNG tankstation te openen in Heverlee.

Ongeveer zeven jaar na de opening van het eerste CNG station in België staat te teller op 100 locaties waar je aardgas kan tanken in ons land. Het 100ste exemplaar werd recentelijk geopend door DATS24 in Heverlee (nabij Leuven) onder de nodige belangstelling van diverse belanghebbende uit de sector.

DATS24 is reeds de marktleider in België, toch wil het dit jaar nog 15 CNG locaties openen. Ondermeer in Wetteren, Eupen, Erpe-Mere, Ieper, Sint-Truiden, Wommelgem én Knokke moet je binnenkort de milieuvriendelijke brandstof in gasvorm kunnen tanken! Tegen 2020 zou België minimaal 170 CNG tankstations moeten hebben aldus sectorfederatie gas.be.

Behalve de sterke(re) Europese interesse voor CNG wagens (en dan zeker vanuit Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland en Duitsland) maakt aardgas een opmars in België. Met een beperkte uitstoot van CO2 en fijn stof is rijden op CNG alvast milieuvriendelijker dan diesel of benzine, daarnaast stijgt het aanbod van CNG wagens elk jaar in ons land.

Volgens de laatste cijfers zouden er ongeveer 10.000 wagens op CNG rondrijden, voornamelijk in Vlaanderen waar het overgrote deel van de CNG tankstations zich bevinden.

Lees hier onze rijtest met de Audi A5 Sportback g-tron!
Lees hier onze rijtest met de Seat Leon TGI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...