CNG wagens blijven financieel zeer aantrekkelijk (2016)

CNG wagens blijven financieel zeer aantrekkelijkAardgas (CNG) is nog steeds behoorlijk onbekend in Vlaanderen, toch zijn deze milieuvriendelijke wagens financieel best interessant!

Automobilistenorganisatie VAB onderzocht de milieukost van diverse brandstofvormen en kwam met enkele logische (en verrassende resultaten!) naar buiten. Voor de compacte wagens (B-segment) die minder dan 20.000 km per jaar doen is een benzinemotor nog steeds de beste keuze op vlak van aankoopprijs, onderhoudskosten, verzekeringen en dergelijke.

Wie iets meer ruimte nodig heeft bekijkt toch best eens de CNG mogelijkheden binnen het C-/D-segment. CNG gas is totaal iets anders dan LPG en de laatste jaren steeds beter te verkrijgen in diverse wagens in België, Zuid-Europa en Duitsland zijn al langer grote fan van deze milieuvriendelijke wagens/brandstofvorm. CNG wagens zijn overigens vrijgesteld van verkeersbelastingen en BIV, de brandstof zelf is ook (iets) goedkoper wegens het ontbreken van accijnzen. Daardoor is de iets hogere meerprijs snel terugverdiend, het aanbod van CNG tankstations wordt elke dag ook groter.

Voor elektrische wagens geldt ongeveer dezelfde redenering al zijn deze sterk afhankelijk van een laadnetwerk, CNG wagens kunnen namelijk eveneens benzine tanken! Plug-in hybrides scoorden behoorlijk slecht in de test van VAB gezien hun fors verbruik en duurder prijskaartje, fiscaal gezien blijven deze natuurlijk een godsgeschenk dankzij hun lage CO2 uitstoot. (Via)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...