Autosalon Brussel 2020: Renault line-up

Autosalon Brussel 2020: Renault line-upRenault presenteert zowaar drie (!) wereldpremières op het Autosalon van Brussel in de vorm van de Clio E-Tech hybride, Captur E-Tech Plug-in hybrid en vernieuwde Espace!

In Paleis 5 vinden we tijdens het Autosalon van Brussel de hippe, populaire en kersverse Captur terug in diverse uitvoeringen, Renault heeft ook een wereldpremière in petto met de Captur E-Tech Plug-in hybride! Die gaat verder op de hippe vormgeving, ruim interieur en handige gadgets, veiligheid en rijhulp met een milieuvriendelijke aandrijflijn. De 1.6-liter benzinemotor werkt mooi samen met twee elektromotoren en een 9,8 kWh batterijpack waarmee je een zuiver elektrisch rijbereik van 45 km krijgt.

De compacte Clio is eveneens gloednieuw en schopte het zelfs tot VAB Gezinswagen van het Jaar dankzij het aangename rijgedrag, ruime interieur en degelijke afwerking. De Clio E-Tech beleeft eveneens zijn wereldpremière op de Heizel maar doet het zonder stekker terwijl de batterij slechts 1,2 kWh groot is. De twee elektromotoren helpen tijdens het rijden om zoveel mogelijk energie te recupereren en aan te wenden waar nodig/mogelijk.

Het luxueuze topmodel van Renault, de Espace, werd recentelijk opgefrist met extra rijhulp, connectiviteit, slimme LED koplampen en personalisatiemogelijkheden. Ook deze kan je in primeur ontdekken tijdens het Autosalon van Brussel!

Daarnaast krijgt de zuiver elektrische Zoe ook een prominente plaats op de stand. Want naast de ZE40 (met 41 kWh batterij) is er nu ook een 135 pk sterke ZE50 (met 52 kWh batterij) die een werkbaar rijbereik van 395 km (WLTP) kan voorleggen. Laden kan dan weer tot 22 kW (wisselstroom) of 50 kW (gelijkstroom) waardoor de compacte Zoe de snelst ladende stadswagen is. Via de MyRenault app kan je alle nabijgelegen laadpalen snel terugvinden!

Vorig jaar was de vernieuwde Kadjar nog de publiekstrekker, nu presenteert het populaire Franse automerk de grotere Koleos SUV in zijn vernieuwde vorm. Dankzij een meer uitgesproken uiterlijk, hoger comfortpeil, extra gadgets en performante doch zuinige motoren een te overwegen keuze in het riante SUV aanbod!

Naast het elektrische gamma en diverse crossovers/SUV’s neemt Renault uiteraard ook het sportieve Renault Sport gamma mee naar het Autosalon van Brussel 2020. Op een nieuwe Clio RS is het nog even wachten, we verwachten we de bijzonder performante Mégane RS Trophy-R die zich tot snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring kroonde!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...