VAB Gezinswagen van het jaar 2020: Renault Clio, Citroen C5 Aircross en Kia e-Niro

VAB Gezinswagen van het jaar 2020: Renault Clio, Citroen C5 Aircross en Kia e-NiroDe Renault Clio, Citroen C5 Aircross en Kia e-Niro mogen zich – volgens mobiliteitsorganisatie VAB – officieel de meest gezinsvriendelijke wagens van 2020 noemen!

De COTY titel mag dan internationaal net wat meer aanzien hebben, dé belangrijkste autoverkiezing voor particulieren in België is al sinds jaar en dag het VAB Gezinswagen van het Jaar gebeuren. Uniek is hier dat de jury zowel uit professionele autojournalisten als gezinnen bestaat die allemaal de 24 genomineerden (stevig) aan de tand konden voelen.

De categorieën dit jaar waren opnieuw “tot 20.000 euro”, “tot 31.000 euro” en “elektrisch”, de winnaars zullen ongetwijfeld een prominente plaats/sticker krijgen op het Autosalon van Brussel 2020!

De Renault Clio gedroeg zich in de eerste categorie als heer en meester met een eindscore van 151 punten waarbij de frisse Fransman de Citroen C3 en Opel Corsa ver achter zich laat. De jury was hier lovend omtrent de verbeterde kwaliteitsindruk, praktische inborst en zuinigheid, het gebrek van een Clio Grandtour breakvariant speelde duidelijk geen rol.

In de tweede groep (met maar liefst 13 kanshebbers) kroonde de Citroen C5 Aircross zich als winnaar net voor de Skoda Scala en Ford Focus Active. Die Focus pakte vorig jaar zowaar de dubbel in de VAB Gezinswagen!

In de categorie “elektrisch” zitten zowel plug-in hybrides als zuiver elektrische bolides, de winst ging naar de Kia e-Niro die uitpakt met een autonomie van méér dan 450 km. De technisch gerelateerde Hyundai Kona EV moest het met de bronzen medaille zien te doen net achter de Nissan Leaf e+.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...