VAB Gezinswagen van het jaar 2018: C3 Aircross, Grand Scenic en IONIQ Electric

VAB Gezinswagen van het jaar 2018: C3 Aircross, Grand Scenic en IONIQ ElectricDe hippe Citroën C3 Aircross, praktische Renault Grand Scénic en milieuvriendelijke Hyundai IONIQ Electric mogen zich zijn officieel de meest gezinsvriendelijke wagens van 2018!

Tot die conclusie kwam mobiliteitsorganisatie VAB die daarvoor opnieuw de hulp kreeg van een vakjury bestaande uit autojournalisten én diverse gezinnen. Maar liefst 29 wagens werden geselecteerd in drie categorieën (tot 19.000 euro, tot 29.500 euro en elektrisch/hybride) waarna de C3 Aircross, Grand Scenic en IONIQ Electric tot winnaars werden verkozen.

De Citroën werd geprezen voor zijn hippe SUV looks die gecombineerd worden met praktische elementen van een monovolume terwijl het comfort ook sterk aanwezig is. De C3 Aircross haalde het van ondermeer de Ford Fiesta en Seat Arona.

Daar waar vorig jaar de reguliere Renault Scénic deze categorie op zijn naam mocht schrijven is het in 2018 de beurt aan de Grand Scénic. In een markt waar dergelijke MPV’s stevige concurrentie genieten van SUV’s in alle geuren en kleuren profileert de Renault Grand Scénic met zijn talrijke opbergruimtes en de moduleerbare achterbank. Daarmee wist hij de Peugeot 5008 en Mazda CX-5 achter zich te laten.

Voor het tweede jaar op rij wist de Hyundai IONIQ Electric zich als beste elektrische gezinswagen te kronen. Dat heeft deze milieuvriendelijke Koreaan nog steeds te danken aan het scherpe prijskaartje, ruim interieur en gemakkelijke bediening, iets waar de Renault Zoe en Volkswagen e-Golf net minder in uitblonken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...