Taxichauffeur Serguei haalt 608 km rijbereik met zijn Hyundai Kona Electric!

Taxichauffeur Serguei haalt 608 km rijbereik met zijn Hyundai Kona Electric!Theoretisch geraakt de Hyundai Kona Electric ongeveer 449 km ver, in de praktijk kan dat – serieus – hoger uitvallen!

Range anxiety, een stevig klinkende term waarbij je angst voelt om stil te vallen met een elektrische auto. Enkele jaren geleden was dat zeker niet ondenkbaar met slechts een handvol laadpalen en een rijbereik van 100 à 150 km, anno 2019 hebben autoconstructeurs hard ingezet op moderne – en vooral grotere – batterijen en bijhorende autonomie. De Gentse taxichauffeur Serguei Mardirosian laat met zijn Kona Electric nu zelfs zien dat je véél verder kan geraken dan de officiële WLTP cijfers.

In een enthousiast interview met het Hyundai Blue klantenmagazine geeft Serguei tekst en uitleg bij zijn opmerkelijke keuze om als taxichauffeur – en bijhorende 50.000 km per jaar – te kiezen voor een zuiver elektrische wagen. Net zoals de theorie het voorschrijft ligt de kunst in het bijschaven van je rijstijl (anticiperend en vlot rijden, veel energie recupereren door op de motor te remmen, …) waardoor Serguei gemakkelijk 500 km kan doen met één volle batterijlading. Eenmalig werd dat zelfs 608 km wat maar liefst 35% méér is dan geafficheerd.

De Gentse taxichauffeur en zijn klanten kunnen het comfort, stilte en prestaties van de Kona Electric meer dan appreciëren, de lage verbruik- en onderhoudskosten zijn ook mooi meegenomen. Maar alvorens dergelijke EV’s écht gaan doorbreken moeten er wel nog wat (supersnelle) laadpalen bijkomen aldus Serguei.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Ioniq Electric!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...