Meet & Greet: Opel Corsa en Corsa-e (2019)

Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)Klaar voor een zesde – en ijzersterke – generatie Opel Corsa?

De Corsa speelt voor de Duitsers uit Rüsselsheim sinds (37) jaar en dag in het B-segment. Dergelijke stadswagens hebben het de laatste jaren ietwat moeilijk gezien de SUV/crossover hype maar Opel haalde alles uit de kast om de consument opnieuw te verleiden met de zesde generatie Corsa.

De nieuwe Corsa beleeft op het Autosalon van Frankfurt zijn wereldpremière en zal later dit jaar zijn opwachting maken in de Belgische Opel showrooms, per direct ook de eregast op het Autosalon van Brussel in januari. In avant-première konden we de guitige Duitser al even in de (LED) ogen kijken.

Dit moet je weten over de nieuwe Opel Corsa:

#01 Electric
Alle lovende woorden omtrent het design, rijplezier en connectiviteit ten spijt, hét grootste nieuws van deze nieuwkomer is de zuiver elektrische Corsa-e! Voorzien van een 136 pk sterke elektromotor, 50 kW batterij, 330 km (WLTP) rijbereik en opvallend snelle laadtijden, te bestellen vanaf 30.495 euro. De eerste leveringen zijn voorzien voor de lente van 2020.

Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)

#02 Benzinemotoren én een diesel!
Instapper van dienst is een atmosferische 1.2-liter met 75 pk, interessanter is misschien de moderne 1.2 Turbo driecilinder met 100 pk of 130 pk. De beschikbaarheid hier van een 1.5-liter (100 pk) dieselmotor is anno 2019 misschien ietwat vreemd, anderzijds kan Opel zo het verschil maken.

Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)

#03 Automaat
Standaard doet de Corsa het met een manuele versnellingsbak met vijf of zes verzetten, optioneel is er – standaard bij de topversie – zowaar een achttraps automaat voorhanden. Mét schakelflippers achter het stuurwiel! Een primeur in het segment.

Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)

#04 Personalisatie
Elke nieuwe Corsa zal de fabriek verlaten in vijfdeursconfiguratie, bij voorkeur in een kleurrijke tint zoals Opel hier mooi toont. De daklijn ligt 48 mm later en schittert in een zwarte uitvoering, om de hoofdruimte van de bestuurder te vrijwaren zit die op zijn beurt opnieuw 28 mm lager.

Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)

#05 Less is more, met dank aan Frankrijk
Opel vaart sinds kort onder Franse PSA vlag dus liep de ontwikkeling van deze Corsa sterk gelijklopend met de Peugeot 208. Dit huwelijk resulteert ondermeer in een leeggewicht van minder dan 1.000 kg, een mooie prestatie. Zeker omdat de buitenafmetingen van het vorige model behouden bleven.

#06 Vanaf 15.995 euro
Vanaf 4 juli kan je Opel Corsa alreeds bestellen in ruil voor minimaal 15.995 euro. Hoger vinden we een Edition, Elegance en “extreem sportieve” Corsa GS (mét Sport modus) uitrustingsniveau.

#07 IntelliLux LED matrixverlichting
Sinds de eerste teaser spreekt Opel in al (!) haar Corsa communicatie omtrent de geavanceerde IntelliLux LED matrixverlichting lichttechniek die we kennen van hoger gepositioneerde modellen. Opnieuw een primeur in het B-segment. Tevens is Opel bijzonder fier op haar verkeersbordherkenning, vooraanrijdingsassistent met automatische noodremming en radargestuurde automatische cruisecontrol.
Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)

#08 Digitaler dan ooit
Met een 7” of 10” infotainmentsysteem (inclusief Apple CarPlay / Android Auto ondersteuning) voldoet de nieuwe Corsa aan het moderne eisenpakket van de geconnecteerde consument, het digitale dashboard is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)

#09 Rijplezier
Opel spreekt lovend omtrent het directe/dynamische rijgedrag (ondermeer door het lichte onderstel en lager zwaartepunt) en schuwt zelfs het woord “plezier” niet. Dat testen we in de nabije toekomst graag voor jullie uit. Een nieuwe Corsa OPC of Corsa GSi moet je anderzijds niet verwachten.

#10 Populair
De vorige vijf generaties Opel Corsa werden bijna 14 miljoen keer geproduceerd (Duitsland + Spanje) waardoor de lat direct hoog ligt voor de nieuweling.

Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...