VAB Gezinswagen van het jaar 2019: Ford Focus, Focus Focus Clipper en Nissan Leaf!

VAB Gezinswagen van het jaar 2019: Ford Focus, Focus Focus Clipper en Nissan Leaf!Ford pakt zowaar de dubbel in de VAB Gezinswagen van het jaar verkiezing met de nieuwe Focus!

Tezamen met een jury van professionele autojournalisten en diverse gezinnen ging mobiliteitsorganisatie VAB naar goede gewoonte op zoek naar dé gezinswagen van het jaar. Daarvoor delen ze alle nieuwkomers op in drie categorieën en dit jaar kwamen de Ford Focus, Ford Focus Clipper en Nissan Leaf als winnaars uit de bus! De titel is vooral symbolisch maar van onschatbare (gratis) marketingwaarde tijdens het aankomende Autosalon van Brussel!

In de eerste categorie (kostprijs tot 19.500 euro) werd de nieuwe Focus gelauwerd wegens de goede wegligging, ruimte binnenin en beperkt verbruik. Tevens vonden de gezinnen het interieur interieur goed afgewerkt en het dashboard erg overzichtelijk, dit ten nadele van de Dacia Duster en Skoda Fabia Combi die net naast de titel grepen.

In de tweede categorie (kostprijs tot 30.500 euro) wemelde het van hippe crossovers en praktische ludospaces, toch pakte de nieuwe Ford Focus Clipper de overwinning. Zowaar een dubbelslag voor de Blauwe Ovaal, een primeur in de 32-jarige VAB Gezinswagen van het jaar verkiezing! De royale binnenruimte en aangename wegligging zijn de grootste troeven van de Focus Clipper! Hier moeten de nieuwe Skoda Octavia Combi en Mazda CX-5 het doen met de ereplaatsen.

Bij de elektrische/plug-in hybride categorie zien we een stevige opmars van zuiver elektrische wagens waar het voornamelijk plug-in hybrides waren de voorbije jaren. Net zoals in 2013 pakt de Nissan Leaf hier (in zijn vernieuwde vorm) de overwinning net voor de Hyundai Kona Electric en Mitsubishi Outlander PHEV.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...