Officieel: Skoda Fabia / Fabia Combi facelift (2018)

Officieel: Skoda Fabia / Fabia Combi facelift (2018)Dit is de nieuwe Skoda Fabia en Fabia Combi die het voortaan doen zonder dieselmotoren!

Je moet waarschijnlijk (net zoals ons) goed kijken om de verschillen tussen de nieuwe en oude Skoda Fabia te kunnen waarnemen maar ze zijn er wel. Zo is er een aangepaste voor- en achterbumper en wordt er – in primeur! – gebruik gemaakt van LED technologie voor de verlichting. De grille is ook net wat hoekiger dan voordien.

Desondanks Skoda geen interieurbeelden vrijgeeft spreken ze over een opgefriste layout met een nieuwe boordplank, duotone stoelen en diverse (kleur)accenten voor het dashboard. Daar krijg je vanaf nu sowieso een 6.5″ scherm bij het Swing infotainmentsysteem, de duurdere Amundsen uitvoering is geconnecteerder dan ooit met realtime verkeersinformatie en SmartLink integratie (Apple Car Play, Android Auto, MirrorLink, …)! Onder de Simply Clever noemer krijg je USB poorten achterin, een dubbele koffervloer en een zaklamp voor de praktische Fabia Combi.

Om de Skoda Fabia nog wat veiliger te maken is nu Blind Spot Detection toegevoegd aan het gamma van passieve en actieve veiligheidssystemen. Ook komt er een handige grootlichtassistent beschikbaar in een later stadium.

Op motorisch vlak zal de nieuwe Fabia louter met 1.0-liter driecilinders komen, of dit hier het definitieve afscheid is van de diesel moet de toekomst uitwijzen. De atmosferische 1.0 MPI is er met 60 pk of 75 pk terwijl de moderne 1.0 TSI te verkrijgen is met 95 pk of 110 pk. Een manuele versnellingsbak is standaard, de TSI topversies hebben optioneel een 7-traps DSG automaat.

Na de feestelijke onthulling van de vernieuwde Skoda Fabia en zijn praktische Combi evenknie op het Autosalon van Genève in maart staat de compacte Tsjech ongetwijfeld snel bij de lokale verdelers!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...