Belgische prijs Hyundai Kona Electric (2018): vanaf 34.999 euro

Officieel: Hyundai Kona Electric EV SUV (2018)Elektrisch rijden – in de populaire crossover vorm – wordt zeer bereikbaar met de gloednieuwe Hyundai Kona Electric!

Met de Kona bereikte Hyundai alreeds de hippe/jeugdige/kleurrijke consument die zich graag in een SUV (crossover is technisch gezien de correcte term) verplaatst. Bij de lancering enkel te verkrijgen met efficiënte benzinemotoren maar intussen ook al te bestellen met een 1.6-liter CRDi turbodiesel. Toch zien we daarvoor slechts een beperkte interesse, de zuiver elektrische Kona Electric heeft dan weer wel een (enorm) potentieel.

Die Kona EV is te verkrijgen in twee versies, zijnde 39,2 en 64 waarbij dat getal slaat op de batterijcapaciteit (kWh) en dus ook het rijbereik omvat. De Kona 39,2 kWh (135 pk) haalt een autonomie van ongeveer 290 km terwijl de Kona 60 kWh (204 pk) bijna 450 km haalt volgens de strenge WTLP normen. Beiden topwaarden binnen het (momenteel nog vrij kleine) segment van zuiver elektrische wagens.

Hyundai commercialiseert de Kona Electric in België met vier uitrustingsniveau’s (Twist, Urban, Sky en Sky Sensation) die allemaal kunnen terugvallen op een riante basisuitrusting en scherpe prijsstelling. De klassieke garantievoorwaarden van 5 jaar zonder zorgen blijven ook gewoon van de partij, op de batterij geldt er zelfs 8 jaar net zoals voor de wegbijstand!

Behalve de funky looks/personalisatiemogelijkheden, puike prestaties, riant rijbereik, scherpe prijs én aantrekkelijke garantie kan je bij de Hyundai Kona Electric ook nog genieten van de overheidspremie voor de aankoop van een elektrische wagen. Afhankelijk van de versie schommelt die tussen de 2.500 euro en 3.500 euro.

Belgische prijs Hyundai Kona Electric:
Kona EV 39,2 kWh Twist: vanaf 34.999 euro
Kona EV 60 kWh Urban: vanaf 41.999 euro

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...