Officieel: Hyundai Kona Electric (2018)

Officieel: Hyundai Kona Electric EV SUV (2018)De Hyundai Kona Electric is de eerste full electric compact SUV met een rijbereik van 300 km of 470 km!

Naast efficiënte benzinemotoren en (binnenkort) diesels krijgt de funky Hyundai Kona een zuiver elektrische variant. De Kona Electric is daarmee de eerste crossover met een elektrische aandrijflijn, per direct dé combinatie van de twee meest actuele trends in autoland. Hyundai had ervoor al een zuiver elektrische IONIQ Electric én de ix35 Fuel Cell / NEXO op waterstof.

Zelfs met een elektromotor in het vooronder blijft de Hyundai Kona trouw aan zijn kleurrijke en expressieve vormgeving. Motorkoeling is hier niet nodig dus werd de (gesloten) grille een pak aërodynamischer met vooraan een laadklep en scherpe lichtblokken met LED dagrijverlichting. De 17″ velgen zijn exclusief voorbehouden voor de Kona Electric en met zeven (al dan niet duotone) koetswerkkleuren kan je ook hier vrij funky configuraties maken.

Binnenin behoudt de Kona Electric zijn hoge zitpositie (= goede zichtbaarheid rondom), ruim interieur en praktische inborst, nieuw is het 7″ digitaal dashboard en unieke middentunnel die overkomt van de IONIQ Electric, inclusief diens Shift By Wire bediening van de transmissie.

Bij de Kona was er vanaf het begin rekening gehouden met een elektrische uitvoering, vandaar dat er bijna geen grote opofferingen moesten gedaan worden inzake functionaliteit met de plaatsing van de elektromotor en batterijen. Hyundai voorziet twee uitvoeringen van de Kona Electric, zijnde 204 pk (64 kWh – 470 km rijbereik) of 135 pk (39.2 kWh – 300 km rijbereik), beiden voorzien van een royaal koppel van 395 Nm én 0 g/km CO2 uitstoot! Aan een regulier 230V stopcontact neemt het opladen ongeveer 6u (39.2 kWh) of 10u (64 kWh) in beslag, aan een snellader kan je de Kona Electric in minder dan een uur tot 80% laden.

Bijna alle moderne veiligheidsfeatures en rijhulpmiddelen zijn uiteraard beschikbaar op de Hyundai Kona Electric, nieuwkomer is de slimme cruise control met Stop & Go. Ideaal voor in de file! Andere handige gadgets zijn een head-up display, Apple CarPlay / Android Auto en een draadloze smartphone lader.

De productie wordt tegen april opgestart waardoor de Kona Electric relatief snel (tegen de zomervakantie) bij de Hyundai verdeler moet staan. Prijzen zijn er op dit moment niet, vermoedelijk zijn deze opnieuw aan de scherpe kant inclusief uitmuntende garantievoorwaarden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...