Officieel: Renault Zoe (2019)

Officieel: Renault Zoe ZE50 52 kWh EV (2019)De nieuwe Renault Zoe doet het met een frisse vormgeving, opgewaardeerd interieur en een nieuwe aandrijflijn. Goed voor maar liefst 390 km rijbereik!

De eerste generatie Renault Zoe kon zich in 2012 snel onderscheiden met zijn bruikbare autonomie in een stedelijke omgeving, compact formaat en toegankelijke prijs, met een deugddoende facelift (ZE40) in 2016 steeg de batterijcapaciteit en bijhorend rijbereik. Met de nakende introductie van directe concurrenten (tevens uit Franse hoek) steekt Renault haar elektrische trendsetter in een nieuw jasje.

Designmatig gaat de nieuwe Zoe verder op het bestaande lijnenspel in een moderne vorm met prominente/fijne LED lichtblokken, aan karakter nu geen gebrek. Met drie nieuwe koetswerkkleuren (Quartz White, Flame Red en Celadon Blue) zijn er nu negen mogelijkheden terwijl je kan kiezen tussen 15”, 16” en 17” velgen.

Binnenin gaat de bouw/afwerkingskwaliteit er stevig op vooruit net zoals de materiaalkeuze aldus de Fransen, tevens is er nieuw 10” digitaal dashboard terwijl het 9.3” infotainmentsysteem overkomt uit de nieuwe Clio. LED sfeerverlichting behoort nu tot de standaarduitrusting van elke nieuwe Renault Zoe net zoals twee bekerhouders en een draadloze gsmlader, dit wegens een hertekende middenconsole met handige opbergruimte.

De tweede generatie Renault Zoe (ZE50) heeft een 52 kWh batterij waarmee een rijbereik van 390 km (WLTP) mogelijk moet zijn, dat is 20% verder dan voordien. De 136 pk / 245 Nm sterke elektromotor in de R125 variant zorgt voor een 0-100 sprint in slechts 10 seconden, bij 140 km/u zit je op de topsnelheid. Tenzij je voldoende neemt met 108 pk / 225 Nm, dan kan je voor de goedkopere R110 versie gaan met hetzelfde (riante!) rijbereik. Aan een 50 kW snellader heb je slechts 30 minuten nodig om de batterij volledig op te laden, aan een regulier stopcontact voorzie je best 8 uur.

Eind 2019 zal de nieuwe Renault Zoe leverbaar worden, prijzen zijn er nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...