Nieuwe Renault Megane RS Trophy-R pakt alvast Nurburgring ronderecord (2019)

Nieuwe Renault Megane RS Trophy-R pakt alvast Nürburgring ronderecord (2019)De nieuwe Renault Mégane RS Trophy-R komt pas later dit jaar maar kroont zich alvast tot snelste voorwielaangedreven productie-auto op de Nürburgring!

Ronderecords op de Nürburgring doen het steevast goed qua marketingwaarde, het uitdagende circuit van maar liefst 21 kilometer lang is dan ook een mooi referentiepunt. De Mégane RS Trophy-R voorgangers het ginds eveneens bijzonder goed, de nieuwe generatie doet met een rondetijd van 7 minuten, 40 seconden en 1 honderdste beter dan de Honda Civic Type R.

De Trophy-R maakt zijn publieksdebuut tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco in het weekend van 24-26 mei 2019, eind dit jaar zal Renault een gelimiteerde productie (“een honderdtal”) aanbieden. De 1.8-liter viercilinder benzinemotor levert nog steeds 300 pk zoals de reguliere Mégane RS Trophy maar is 130 kg lichter en kan rekenen op een strakker onderstel en verbeterde aerodynamica. Daarvoor doet Renault Sport (RS) beroep op de specialisten van Akrapovič (uitlaat), Brembo (remmen), Bridgestone (banden) en Öhlins (dempers).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...