Officieel: Renault Espace facelift (2019)

Officieel: Renault Espace facelift (2019)De praktische MPV/SUV van Renault profiteert van een subtiele opfrisbeurt.

Na de vernieuwing van de Captur, Kadjar en Koleos kon de praktische Espace uiteraard niet achterblijven, sinds de lancering in 2015 – en motorische update in 2018 – was er hier en daar ook al wat ruimte tot verbetering ontstaan. Meer dan 1,3 miljoen exemplaren van de Espace werden er bovendien verkocht sinds 1984 waardoor de Fransman gerust als succesvol mag omschreven worden!

De vernieuwde Renault Espace doet het met een bijgeschaafde voorbumper/grille (mooi aansluitend op het familiegezicht) met slimme LED Matrix Vision koplampen. Die werken dynamisch en schijnen tot 220 meter ver. Achteraan prijken er nu ook altijd LED lichtblokken. De behoorlijk luxueuze Initiale Paris uitvoering krijgt nog een extra IP logo mee in de grille net zoals 20” lichtmetalen velgen (optioneel) en de nieuwe Rouge Millésime lakkleur.

Binnen werden het dashboard en middenconsole wat opgefrist (oa nieuwe bekerhouders, USB/AUX aansluitingen en draadloze telefoonlader), het verticale 9” infotainmentsysteem werkt nu sneller, beter én gebruikersvriendelijker. Ondersteuning voor Apple CarPlay / Android auto is aanwezig net zoals een Google zoekfunctie voor actuele brandstofprijzen, parkeerplaats of realtime verkeersinfo.

Op vlak van rijhulp maakt de Highway & Traffic Jam Companion zijn opwachting, een combinatie van adaptieve cruise control met rijstrookassistentie. Zoals de naam al weergeeft, de perfecte filegezel in de file of op de snelweg, voor de veiligheid moet je wel de handen op het stuur houden! De vierwielsturing 4Control blijft aanwezig net zoals de gestuurde schokdempers en Multi Sense rijmodi.

Motorisch blijft de keuze bij twee diesels en één benzine. Zo is er de 1.8-liter TCe benzinemotor (225 pk, ondermeer uit de Alpine A110 en Mégane RS) met de zeventraps automaat met dubbele koppeling. Dieselrijders hebben de keuze uit een 160 pk of 200 pk variant van de 2.0-liter Blue dCi viercilinder met zestraps automaat.

Tegen het voorjaar van 2020 staat de vernieuwde Espace te blinken in de Renault showroom. Prijzen volgen later!

Lees hier onze rijtest met de Renault Espace!
Lees hier onze rijtest met de Renault Espace 1.8 TCe 225!
Lees hier onze rijtest met de Renault Espace 2.0 Blue dCi!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...