Officieel: Renault Koleos facelift (2019)

Officieel: Renault Koleos facelift (2019)De grootste Renault SUV wordt opgefrist.

De Koleos is het Franse SUV vlaggenschip boven de Captur en Kadjar, om de praktische/luxueuze Fransman interessant te houden voorziet Renault nu een (beperkte) facelift. Die is te herkennen aan zijn grotere/aangepaste grille, beschermingsplaat onderaan, chroom accenten rondom, twee (fake) uitlaatmonden en nieuwe personalisatiemogelijkheden. Zo verwelkomen we hier een nieuwe Rouge Vintage lakkleur en 18” / 19” lichtmetalen velgen.

Binnenin doen de voorste zetels het nu met een uitschuifbaar deel wat het comfort en gebruiksgemak doet toenemen net zoals de introductie van een massagefunctie. In de koffer past er nog steeds 579 liter bagage die er 1.795 kunnen worden als je de achterbank plat legt. De Renault Koleos houdt het bovendien bij vijf zitplaatsen die kunnen genieten van een genereuze hoeveelheid been-, hoofd-, elleboog- en knieruimte. Wie kiest voor de knappe Initiale Paris uitvoering doet dit in luxe én stijl.

Tot voor kort was er enkel keuze voor een 175 pk sterke viercilinder diesel, die ruimt nu plaats voor een efficiënte 2.0-liter Blue dCi met 150 pk / 340 Nm (143 g/km CO2) of 190 pk / 380 Nm (150 g/km CO2) waarbij die laatste steevast met verregaande 4×4 capaciteiten komt. De X-Tronic vierwielaandrijving is standaard.

Op vlak van technologie, rijhulp, veiligheid en connectiviteit gaat de Renault Koleos er ook op vooruit, allen werken ze goed samen om zoveel mogelijk onheil te voorkomen. Denk aan adaptieve cruise control, automatische remhulp mét voetgangersherkenning, Pure Vision LED lichtblokken, dertiendelig Bose geluidssysteem én fullscreen (7” of 8,7”) Apple CarPlay / Android Auto integratie.

De vernieuwde Renault Koleos staat eind 2019 bij de dealer. De prijzen zijn nog niet bekend.

Lees hier onze rijtest met de Renault Koleos 2.0 dCi!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...