Preview: Renault Zoe RS (2020)

Preview: Renault Zoe RS (2020)Is de tijd rijp voor een hete Renault Zoe?

Van de compacte Twingo, Clio en Megane modellen brengt Renault – na verloop van tijd – normaliter een sportieve RS (Renault Sport) uitvoering. Vandaag de dag is zo’n high performance uitvoering minder van vanzelfsprekend gezien de beperkte afzetmarkt, het “sportieve” imago en peperdure investeringen op andere vlakken (elektrificatie, autonoom rijden, services, …). Moet Renault dan maar eens met een Zoe RS komen?

Renault kan met de compacte Zoe terugvallen op enkele jaren ervaring met zuiver elektrische wagens daar waar de meeste concurrenten nu pas (bijna) een EV in de showroom staan heeft. Met het directe motorvermogen en laag zwaartepunt moeten de getalenteerde Renault Sport ingenieurs sowieso aan de slag kunnen, hun Zoe E-Sport Concept van weleer hintte bovendien al naar een potente Zoe! De toekomst zal raad brengen, intussen lijkt de Clio RS wel de pineut…

Photoshopper Kleber Silva laat hier alvast zien wat mogelijk is.

Preview: Renault Zoe RS (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...