Preview: Productieplanning Aston Martin tot 2023

Officieel: Aston Martin Vanquish S (2016)Onder impuls van de nieuwe DB11 en Duitse hulp ziet de toekomst van Aston Martin er per direct een pak rooskleuriger uit..

De opvolger van de DB9 (en vele afgeleide), de DB11, doet wat hij moe(s)t doen: Aston Martin terug op de kaart zetten. Met een begeerlijk design, nieuwe V12 krachtbron en moderne gadgets (met dank aan Mercedes-AMG) doen de Britten opnieuw mee in het segment van de blitse sportwagens en luxueuze GT’s, CEO Palmer licht alvast een tipje van de sluier wat we de komende jaren mogen verwachten vanuit Gaydon (de locatie waar Aston Martin gelegen is, centraal Groot-Brittanië). (Via)


2017
DB11 V8 Coupé: hetzelfde als het V12 recept maar toegankelijker voor landen met strenge CO2 regels.
V8 Vantage: desondanks de V8 Vantage het moet doen als instapper van het gamma zal de nieuwste generatie overtuigen met rijplezier én -sensatie. Rekent daarvoor deels op de 4.0-liter V8 van AMG

2018
Vanquish: de daddy van het GT gamma, nestelt zicht traditiegetrouw boven de DB11. Verwacht dus een straffer geheel met iets krachtige(re) inborst (ongeveer 650 pk), klein dieet en een hogere topsnelheid.
DB11 Volante: dakloos genieten van de heerlijke V12 soundtrack (én na verloop van tijd ook met V8)

2019
DBX: Het idee dat een sportwagenbouwer met een SUV op de proppen komt is anno 2019 niets wereldvreemd meer, het zorgt alvast voor financiële stabiliteit en een groter doelpubliek. Zal gebouwd worden in een gloednieuwe Aston Martin fabriek in Wales.
Valkyrie: Laat een gerenommeerde F1 designer een straatlegale racebolide ontwerpen die extreme capaciteiten bezit. Ongetwijfeld een van dé wagens van de eeuw, tezamen met de concurrentie uit Woking en Affalterbach.
Rapide E: voor het eerst zal Aston Martin een zuiver elektrische wagen bouwen, de praktische Rapide is daarvoor de uitverkorene. Of ze daarmee de benzineversie volledig aan de kant schuiven is nog niet zeker.

2020
???: Een naamgeving voor een gloednieuwe Aston Martin is er op dit moment nog niet maar het zou een sportwagen met een middenmotor (V8) worden, genre Ferrari 488, McLaren 720S, Lamborghini Huracan.. Een topmodel dat zich in de pikorde boven de Vanquish en onder de Valkyrie zal plaatsen.

2021/2022
Aston Martin Lagonda marktlancering: Enkele jaren geleden werd de iconische Lagonda benaming van onder het stof gehaald voor een exclusieve Taraf vierdeurs, begin 2021 komt daar een SUV bij die zijn mosterd haalt bij de DBX. Daarnaast is er nog productieruimte voorzien voor een nieuwe limousine.

2023
Gezien Aston Martin vanaf nu vasthoudt aan een cyclus van 6/7 jaar mogen we vanaf 2023 opnieuw beginnen dromen van een nieuw versie van elk model.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...