Aston Martin DBX 707 pk SUV 2022Zoals de naam doet vermoeden heeft de Aston Martin DBX 707 SUV maar liefst 707 pk ter beschikking, opnieuw afkomstig van een 4.0-liter V8 benzinemotor.

Omdat 550 pk in een luxueuze SUV blijkbaar niet volstaat heeft Aston Martin een krachtige topversie voorgesteld. De DBX 707 kroont zich met 707 pk / 900 Nm per direct tot krachtigste SUV!

Enige tijd was er twijfel of Aston Martin het zou “aandurven” om de eigen 5.5-liter V12 in de DBX te lepelen. Toch koos de nieuwe CEO Tobias Moers voor de 4.0-liter V8 AMG uit de Vantage, gezien zijn voorgeschiedenis bij AMG zelf niet geheel onlogisch. Toch zijn de Britten zélf verantwoordelijk voor deze motorenvariant met grotere turbo’s en eigen afstelling. Uiteraard in combinatie met krachtige (koolstofvezel) remmen, aangescherpt stuurgevoel en verbeterde demping (luchtvering). Ook de 9-traps automaat werd geoptimaliseerd.

Uiteindelijk allemaal tezamen goed voor een 0-100 sprint van 3,3 seconden met launch control (primeur!). De topsnelheid zou op 310 km/u liggen! Voor de nodige stabiliteit voorziet Aston Martin nog steeds intelligente vierwielaandrijving met de focus op de achteras.

Op visueel vlak noteren we naast standaard 22” (optioneel 23”) velgen een agressievere (grotere) grille en stevige spoiler/diffusor. Extra verluchting moet voor een betere koeling zorgen. Binnenin zit het verschil hem in extra sportieve details/afwerking en nieuwe sportzetels. Nog steeds is er véél hoofd/been/kofferruimte voorhanden aldus Aston.

Met de DBX 707 overklast Aston Martin andere SUV toppers zoals de Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo GT en Bentley Bentayga. De productie gaat spoedig van start om reeds in het 2e kwartaal van 2022 de eerste exemplaren af te leveren. Hoeveel je voor een DBX 707 moet achterlaten bij Aston Martin Brussels of Antwerp is niet duidelijk. Voor een “reguliere” DBX vragen ze 191.000 euro. Vanafprijs uiteraard!