Officieel: Aston Martin DB12 Volante cabrio V8 GT 680 pk (2023)Knappe looks, aantrekkelijke prestaties en wapperende haren, de Aston Martin DB12 Volante biedt het allemaal!

Geheel volgens de verwachtingen/traditie haalt Aston Martin het dak van de nieuwe DB12 luxe GT. Meer specifiek een softtop dat zich (elektrisch) behoorlijk compact kan opvouwen. Om het dak te openen heb je 14 seconden nodig, sluiten vraagt 16 seconden. Beiden lukt aan snelheden tot 50 km/u. Naast zwart kan je ook opteren (lees: bijbetalen) voor een rood, blauw en zwart/zilver exemplaar. Het dakmechanisme kan geopend worden vanuit het knappe interieur of via de sleutel!

Motorisch volgt de DB12 Volante uiteraard zijn gesloten evenknie. Ook hier ligt er dus een 4.0-liter V8 van AMG makelij voorin. Goed voor 680 pk / 800 Nm. Daarmee knal je richting 100 km/u in slechts 3,7 seconden en pas bij 323 km/u is de topsnelheid bereikt. Al het vermogen vloeit ook hier richting de achterwielen via een 8-traps ZF sportautomaat.

Vanaf de eerste ontwerpen werd rekening gehouden met zowel een DB12 coupé als dakloze DB12 Volante. Daardoor kan die laatste zowaar pronken met een hogere stijfheid (+5%). Dat heeft dan weer een gunstige invloed op het rijgedrag en bijhorend plezier. De Britse autobouwer spreekt dan ook graag over een “Super Tourer”. Wel hou je best rekening met slechts 262 liter bagageruimte en beperkte beenruimte voor de achterste inzittenden.

De eerste exemplaren worden eind 2023 afgeleverd. De Belgische prijs van de Aston Martin DB12 Volante werd niet gespecificeerd. Reken op gemakkelijk 250.000 euro!