Video: AutoTrader test de Porsche Cayenne Turbo GT (2021)Met de 640 pk sterke Cayenne Turbo GT komt Porsche meespelen in het segment van de supersportieve SUV’s.

Minimaal 201.329,48 euro. Zoveel moet je op tafel leggen als je bij het lokale Porsche Centre een bestelbon wil ondertekenen voor de nieuwe Cayenne Turbo GT topversie. Die is enkel beschikbaar in de sportief gelijnde Cayenne Coupé koetswerkvorm. Voorzie trouwens best nog wat extra budget voor leuke extra’s, opties en personalisatie! Al behoren blitse 22″ velgen alvast tot de basisuitrusting.

Voormalig Top Gear presentator Rory Reid trok voor het Britse AutoTrader erop uit met deze Duitse sportieveling om na te gaan of de riante investering een slimme is. Zeker omdat je met dergelijk budget ook wel bij andere (exotische) autobouwers een soortgelijk totaalpakket kan verkrijgen. We denken dan direct aan de Lamborghini Urus

De nieuwe Porsche Cayenne Turbo GT is voorzien van een 4.0-liter V8 benzinemotor die 640 pk / 850 Nm genereert. Met slimme software en een vliegensvlugge 8-traps automaat vloeit dat vermogen richting de vier wielen. De 0-100 sprint neemt slechts 3,3 seconden in beslag en bij 300 km/u bereik je de topsnelheid. Al is de Cayenne Turbo GT zeker niet vies van wat bochten, op de befaamde Nürburgring pakte hij zowaar het record binnen de SUV klasse!