Officieel: Porsche Cayenne Turbo GT (2021)Porsche introduceert een nieuw SUV topmodel: de Cayenne Turbo GT krachtpatser met 640 pk! Enkel te verkrijgen als vierzits coupé.

Met de Cayenne GTS (460 pk), Cayenne Turbo (550 pk) en Cayenne Turbo S E-Hybrid (680 pk) heeft Porsche alreeds behoorlijk potente SUV’s in de aanbieding. Desgewenst te verkrijgen in de sportief afgelijnde Cayenne Coupé koetswerkvorm. Toch was er blijkbaar nog nood aan een krachtig(er) topmodel in de vorm van de Cayenne Turbo GT. Die is er wel enkel als Coupé en met (slechts) vier zitplaatsen.

Ook de Porsche Cayenne Turbo GT rekent op de 4.0-liter V8 benzinemotor, hier goed voor 640 pk / 850 Nm wat 90 pk / 80 Nm méér is als in de “reguliere” Cayenne Turbo. Een sprintje naar 100 km/u duurt slecht 3,3 seconden. Ja dat is sneller dan de nieuwe 911 GT3! De topsnelheid ligt op 300 km/u. Om alle twijfel weg te nemen, de nieuwe Cayenne Turbo GT pakte alvast het ronderecord op de Nürburgring Nordschleife met een tijd van 7:38,9 minuten.

De achtcilinder benzinemotor onderging een hoop technische wijzigingen (aangepaste krukas, turbolader, directe benzine-injectie en in/uitlaatkoeling) net zoals de 8-traps automaat en slimme software van de Porsche Traction Management. Standaard monteert Porsche een titanium sportuitlaat wat voor een passende soundtrack moet zorgen.

Naast 22” lichtmetalen velgen, een grotere (uitschuifbare) achterspoiler, opvallende spoilerlip vooraan en optioneel goudkleurige accenten is de Porsche Cayenne Turbo GT voorzien van een hoop koolstofvezel (vanbinnen+vanbuiten) en alcantara (vanbinnen). Tevens is hij gezegend met de nieuwste versie van het Porsche Communication Management infotainmentsysteem met verbeterde prestaties, aangepaste gebruikersinterface en nieuwe bedieningslogica. Ondermeer Android Auto maakt zo zijn intrede.

De Turbo GT kan vanaf nu worden besteld bij je favoriete Porsche Centre. De Belgische vanafprijs begint bij 201.329 euro. Dat is ongeveer 50.000 euro extra ten opzichte van de Cayenne Turbo Coupé.