Preview: Porsche Cayenne Turbo Coupe RS (2021)Omdat 550 pk in een Cayenne Coupé klaarblijkelijk niet volstaat werkt Porsche aan een straffere variant. Om vervolgens het Nürburgring record te claimen?

Tweevoudig wereldkampioen rally en Porsche merkambassadeur Walter Röhrl reed verschillende testrondes met de gecamoufleerde performance-SUV op de Hockenheimring”, zo laat Porsche weten dat ze nog een straffere Cayenne Coupé Turbo variant in de pijplijn zit. Met de 550 pk sterke 4.0-liter V8 in het vooronder lijkt de Cayenne Turbo Coupé toch wel krachtig genoeg … maar méér is altijd beter. Met iets meer dan 600 pk kan hij zich zo ook boven de Audi RS Q8 nestelen zonder het ego van de Lamborghini Urus (650 pk) te beschadigen, allemaal delen ze bovendien op dezelfde basis/platform. Bovendien is er ook nog steeds een Cayenne Coupé PHEV met 650 pk…

Echte details omtrent de Cayenne Coupé “RS” houdt Porsche nog (even?) voor zich, wel benadrukken dat ze naast extra pk’s ook alle chassis- en bedieningssystemen afgesteld hebben op verbeterde prestaties. Denk aan de PDCC dempers die de carrosserie altijd in evenwicht en waterpas moet houden, zelfs in zeer snelle/vlotte bochten. De geoptimaliseerde vooras moet het rijgedrag nog wat verbeteren terwijl er sportief rubber mét 22” lichtmetalen velgen aanwezig is. Al blijft het een 2.200+ kg zware kolos.

Benieuwd hoe Porsche het bestande recept nog kan/zal verbeteren. En of deze super-Cayenne het marketingtechnische Nürburgring record kan claimen dat momenteel in de handen van de RS Q8 ligt. Meer info volgt de komende weken/maanden!