10.000ste Lamborghini Urus is een feit (2020)

10.000ste Lamborghini Urus is een feit (2020)De praktische superpsportwagen van Lamborghini is een (groot!) succes.

De Lamborghini Urus is slechts twee jaar op de markt maar heeft alreeds een indrukwekkende productiemijlpaal bereikt, nummer 10.000 rolde namelijk recentelijk van de band in Sant’Agata Bolognese. De Italiaanse sportwagenbouwer had vanaf de start hoog ingezet op haar eerste SSUV (Super SUV) want ze productiecapaciteit/oppervlakte werd zowaar dubbel zo groot! Het feestnummer is voorzien van een matzwarte Nero Noctis lakkleur en ook binnenin werd voor een sinistere configuratie gekozen, binnenkort wordt hij afgeleverd in Rusland.

In 2019 was de Urus op zich al goed voor 61% van de Lamborghini verkoopstatistieken, in 2020 staat de teller al op meer dan 3.200 stuks! Mocht het coronavirus niet teveel roet in het eten gooien wil Lamborghini proberen om 6.000 Urus’en te bouwen – én te verkopen – dit kalenderjaar! In vergelijking, de eveneens behoorlijk populaire Huracan had dubbel zo lang nodig (dus 4 ipv 2 jaar) nodig om aan 10.000 exemplaren geraken.

Momenteel biedt Lamborghini de Urus alleen aan met een 4.0-liter V8 benzinemotor, goed voor 650 pk en 850 Nm. Daarmee zit je in 3,6 seconden aan 100 km/u ben bereik je pas bij 305 km/u de topsnelheid, anderzijds kan je er ook rustig mee naar de winkel en de kinderen van school halen. Op termijn verwachten we nog een scherpe versie én misschien zelfs een plug-in hybride uitvoering.

In België moet je minstens 216.590 euro achterlaten bij Lamborghini Brussels in ruil een Urus maar de personalisatiemogelijkheden zijn legio (en peperduur).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...