Video: Audi RS Q8 pakt alvast Nurburgring record (2019)

Video: Audi RS Q8 pakt alvast Nurburgring record (2019)De onthulling van de RS Q8 is nakende maar Audi pakte alvast het Nürburgring van de AMG GLC 63 S.

Op het Autosalon van Los Angeles zal Audi het doek halen van de krachtigste Q8 in de vorm van de RS Q8. In Europa hadden we reeds een SQ8 (mét 4.0-liter V8 diesel) maar blijkbaar is er nog steeds een grote nood aan pk-monsters met functionele inborst en lifestyle vormgeving. Met een Nürburgringtijd van 7 minuten en 42,2 seconden is de Audi RS Q8 alvast de snelste SUV op dit fabelachtige circuit. Dat is bijna even snel als een Bugatti Veyron (7:40) en sneller dan een Nissan GT-R, Pagani Zonda S, Ferrari 599 GTB Fiorano en Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera!

Naar alle waarschijnlijkheid ligt er voorin de RS Q8 een 4.0-liter V8 met 600 pk / 800 Nm (à la RS6 Avant) waarmee 0-100 in minder dan 4 seconden moet lukken, de topsnelheid zou wel eens boven de 300 km/u kunnen liggen. Diezelfde geruchtenmolen spreekt over 23” (!) velgen naast de klassieke RS make-over met een prominente grille, brede heupen, ovalen uitlaatmonden en véél alcantara/chroom/koolstofvezel voor het interieur.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...