Officieel: Audi RS Q8 (2019)

Officieel: Audi RS Q8 (2019)De spiksplinternieuwe Audi RS Q8 is 600 pk / 800 Nm sterk én rolt standaard op 22” lichtmetalen velgen.

Krachtige lifestyle SUV’s (te herkennen aan hun aflopende daklijn en daardoor dus minder hoofdruimte) doen het bijzonder goed dus komt Audi zoals verwacht met een RS Q8 ten tonele die zich boven de SQ8 nestelt. Deze blitse pk-krachtpatser wil het leven zuur (gaan) maken van de X6 M, GLE63 S AMG Coupé en Velar SVAutobiography Dynamic terwijl ook de DBX en Urus iets of wat in dezelfde vijver vissen. Met die laatste deelt deze RS Q8 overigens de nodige techniek, altijd handig te weten wanneer je meer dan 204.000 euro zou willen uitgeven aan een praktische/functionele Lamborghini.

De Audi RS Q8 doet het – zoals de rest van het Audi Sport gamma – met een agressieve/sportieve uitstraling dankzij een reusachtige grille, zwartglazende accenten, brede heupen, subtiele spoiler, dikke diffusor en twee ovalen uitlaatmonden achteraan. Standaard rolt de RQ Q8 op 22” lichtmetalen vegen (!), desgewenst kan je kiezen voor 23” exemplaren en/of keramische remschijven.

Binnenin blijft het strakke design van de reguliere Q8 mooi behouden, uiteraard in combinatie met een riante hoeveelheid koolstofvezel, chroom, alcantara en contrasterende stiknaden. In tegenstelling tot de RS6 Avant en RS7 Sportback zijn er geen personaliseerbare RS functieknoppen op het stuurwiel terug te vinden.

Onder de gespierde motorkap van deze imposanter Duitser ligt de gekende 4.0-liter twinturbo V8 met 600 pk / 800 Nm. Daarmee sprint je richting 100 km/u in 3,8 seconden en wanneer een topsnelheid van 250 km/u niet volstaat kan je dat – tegen betaling – verhogen tot 305 km/u! Als teken van ecologisch besef doet de RS Q8 het met cilinderuitschakeling, een mild hybrid 48V systeem recupereert waar nodig energie.

De Audi RS Q8 bewees zijn prestatiepotentieel alreeds door het Nürburgringrecord van de GLC63 S AMG Coupé te verbeteren met een indrukwekkende rondetijd van 7:42:253.

De eerste RS Q8’s zullen in het eerste kwartaal van 2020 opduiken bij de betere Audi concessiehouder, reken in België op een vanafprijs van 130.000 euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...