Officieel: Aston Martin DBX SUV (2019)

Officieel: Aston Martin DBX SUV (2019)Na Maserati, Bentley, Lamborghini en Porsche heeft Aston Martin met de gloednieuwe DBX nu ook een praktische/functionele SUV in het gamma!

Met de volledige onthulling van de Aston Martin DBX op het Autosalon van Los Angeles (per direct een van dé belangrijkste afzetmarkten) komt er een einde aan het teasercampagne die in 2015 begon met de DBX Concept. Midden 2020 moeten de eerste exemplaren afgeleverd worden, intekenen kan vanaf 200.000 euro.

Dat sportwagenmerken zich aan SUV wagen is anno 2019 niets nieuws meer, enerzijds zorgen ze voor een verhoogde bruikbaarheid en anderzijds kunnen constructeurs op die manier voldoende cash ophalen voor leuke projecten.

In de koffer van de Aston Martin DBX kan er 632 liter bagage, met de achterbank plat (40:20:40) loopt dat op tot 1.540 liter! En dankzij een reusachtig glazen panoramisch dak geniet je van de nodige lichtinval binnenin, qua materiaalkeuze (zoals walnoothout!) en afwerking zorgen de specialisten van de personalisatiedivisie Q dat je niets te kort komt. Naast een 12” digitaal dashboard is er ook nog een 10” infotainmentsysteem dat standaard overweg kan met Apple CarPlay en parkeerstress verzacht met een 360° camera.

Net zoals bij de V8 Vantage ligt er voorin de DBX een 4.0-liter V8 – van AMG makelij – die 550 pk / 700 Nm produceert, zoals het een SUV beaamt met vierwielaandrijving en een soepele 9-traps automaat. Een elektrisch slipdifferentieel op de achteras (en sportuitlaat!) moet de rijdynamiek “Aston Martin” waardig maken, 0-100 doe je alvast in 4,5 seconden en de topsnelheid ligt op 291 km/u.

CEO Andy Palmer zal opnieuw de eerste 500 exemplaren van de DBX zélf inspecteren en aftekenen want de toekomst van Aston Martin zal afhangen van hoe succesvol de DBX zal worden…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...