Aston Martin DBX komt er aan [SUV/Crossover]

Aston Martin DBX komt er aan [SUV/Crossover]Na Bentley, Maserati en Rolls Royce komt Aston Martin nu ook met een verhoogde sportwagen!

Op het laatste Autosalon van Genève stond de Aston Martin DBX Concept nog ietwat verscholen in een klein donker hoekje van de Britse stand, maar de volgende jaren zal hij een meer prominente plaats gaan krijgen. Het enthousiasme van het bestaande cliënteel voor een dergelijk model was duidelijk voldoende voor Aston Martin om een productie te overwegen, over enkele jaren zouden we dus ook in Gaydon een luxueuze SUV slash sportwagen kunnen bestellen.

Wat we zagen in Genève onder de DBX Concept noemer zou ook al een waarheidsgetrouwe voorbode zijn van een eventueel productiemodel, al verwachten we hier en daar wel enkele aanpassingen om de wagen overal vlot door de technische keuring te krijgen. In de motorenbak van Aston Martin liggen er over enkele maanden krachtige V8 motoren van Mercedes-AMG, maar ook een V12 powered DBX zou tot de mogelijkheden kunnen behoren!

Met behulp van een nieuwe kapitaalronde haalde Aston Martin recentelijk een kleine 300 miljoen euro op, waarmee de financiële ademruimte voor de Britten groeit en ze naar de toekomst kunnen uitkijken met naast deze DBX ook nog een nieuwe DB9/10/11 en V8 Vantage! Het Autosalon van Frankfurt in september komt waarschijnlijk net te vroeg om al iets tastbaars te presenteren, maar de grote autoshows erop (Los Angeles, Detroit, Genève, …) verwachten we wél groot nieuws van Aston Martin.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...