Officieel: Audi RS7 Sportback (2019)

Officieel: Audi RS7 Sportback (2019)Ook de Audi A7 Sportback krijgt een 600 pk sterke RS uitvoering!

Na de onthulling van de RS6 Avant toont Audi per direct de technisch gerelateerde RS7 Sportback op het Autosalon van Frankfurt als “uitgesproken sportief alternatief” voor de A7  plug-in hybride. De A7 topversie werd nog breder en komt behoorlijk karaktervol – zeg gerust agressief – voor de dag met minimaal (!) 21” velgen al kan je dat via de optielijst/personalisatiecatalogus volledig naar je hand zetten.

Onder de motorkap ligt er een 4.0-liter TFSI V8 die garant staat voor 600 pk / 800 Nm waarmee je jezelf in 3,6 seconden behoorlijk stijlvol naar 100 km/u katapulteert. Afhankelijk van je budget kan je de topsnelheid op 250 km/u, 280 km/u of 305 km/u leggen. Dankzij de 48V mild hybrid technolgie spaar je waar nodig energie om zodanig toch net wat zuiniger voor de dag te komen, misschien niet het eerste waar je aan denkt als je in een Audi RS7 Sportback stapt.

Om zo’n brok vermogen goed/bruikbaar aan de grond te zetten rekent de Audi RS7 Sportback op diverse (magische!) hulpmiddelen. Zo geeft de slimme quattro vierwielaandrijving de voorkeur aan de achteras (40:60) al kan dat in bepaalde gevallen oplopen tot 15:85 tot 70:30. De achttraps automaat met dubbele koppeling werd ook op maat van de RS7 afgesteld, zelf schakelen is enkel mogelijk met de schakelflippers achter het stuurwiel. Vierwielsturing (extra wendbaarheid en stabiliteit) en keramische remschijven staan op de optielijst.

Behalve de aangedikte vormgeving en potente krachtbron blijft deze RS7 Sportback trouw aan zijn functioneel (535 tot 1.390 liter bagage), comfortabel (standaard luchtvering) en hypermodern karakter (HUD, 360° camera, semi-autonoom rijden, …) terwijl we ook niets slecht kunnen zeggen over de bouwkwaliteit/materiaalkeuze.

Eind 2019 moet de tweede generatie RS7 Sportback staat blinken in de betere Audi concessiehouder (meer specifiek diegene met het Audi Sport gamma) aan een nog ongedefinieerd prijskaartje. Reken op minimaal 130.000 euro in basisvorm!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...