Officieel: Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic (2019)

Officieel: Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic (2019)De Range Rover Velar krijgt met de exclusieve SVAutobiography Dynamic (eindelijk!) een 550 pk sterke topversie.

De knappe Range Rover Velar kreeg naast een karaktervolle vormgeving en strak interieur alle moderne rijhulpmiddelen mee, op vlak van motoren bleef het bij relatief toegankelijke vier- en zescilinders. Dat heeft het Special Vehicle Operations (SVO) team van Land Rover nu rechtgezet met de Velar SVAutobiography Dynamic uitvoering die een 5.0-liter V8 met 550 pk in het vooronder krijgt. En een heerlijke sportuitlaat!

Daarmee zit deze potente Range Rover Velar in 4,5 seconden aan 100 km/u en kan hij uitpakken met een topsnelheid van 274 km/u, dit allemaal zonder het gekende comfort te verloochenen. Naast enkele visuele updates (nieuwe grille, 21” of 22” lichtmetalen velgen, rode remschijven, reusachtige uitlaten) krijgt de Velar SVAutobiography Dynamic ook enkele broodnodige upgrades (remmen, koelsysteem, …) mee om het immense vermogen goed te kunnen verdragen.

De Velar SVAutobiography Dynamic zal tegen de lente beschikbaar zijn in zes verschillende (standaard) kleuren zijnde Firenze Red, Santorini Black, Corris Grey, Fuji White, Indus Silver en op verzoek het exclusieve Satin Byron Blue. De interieurafwerking staat eveneens op niveau met de meest kwalitatieve materialen en een hoogstaande afwerking, voor wie wil is er zelfs een Carbon Pack om de sportieve uitstraling van de SVAutobiography Dynamic door te trekken.

Met een specifieke afstelling van de 8-traps automaat, de vierwielaandrijving, de sturing, de luchtvering, Adaptive Damper Tune, Dynamic Stability Control en het Active Rear Locking Differential systeem gaat Land Rover er prat op dat deze Velar de nodige rijdynamiek bezit. Maar ook in de stad als op onverharde wegen moet je voluit kunnen genieten dankzij allerhande hulpmiddelen.

De Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic geniet van een Belgische (vanaf)prijs van 110.750 euro.

Lees hier onze rijtest met de Range Rover Velar D300!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...