Officieel: Mercedes GLE Coupe (2019)

Officieel: Mercedes GLE Coupe (2019)Mercedes’ lifestyle SUV met aflopende daklijn, de GLE Coupé, zit in het nieuw!

Geheel volgens de logica volgt er na de gloednieuwe generatie GLE SUV nu ook een GLE Coupé, nog steeds voorzien van een meer blitse/stoere vormgeving en aflopende daklijn. Daardoor zakt het praktisch gebruiksgemak (lees: bagagevolume van 655 liter tot maximaal 1.790 liter) ietwat maar dat mag de pret – en bijhorend succes – niet drukken.

In vergelijking met de vorige generatie GLE Coupé is de nieuweling 40 mm langer en 7 mm breder, nog steeds is hij iets korter (60 mm) dan de GLE SUV om een meer sportieve rijbelevenis te kunnen bieden. Beide GLE’s worden – samen met de GLS – in Tuscaloosa (Alabama, USA) geproduceerd, dicht bij de grote afzetmarkt voor dergelijke creaties.

In het interieur bespeuren we een knappe cockpit met twee forse 12,3 inch (31,2 cm) schermen en een hoge middenconsole, eveneens met twee riante handgrepen. De auto biedt plaats aan maximaal vijf inzittenden die in alle rust en comfort kunnen genieten van allerhande (optionele) gadgets op vlak van connectiviteit, veiligheid, rijhulp, multimedia, …

De nieuwe Mercedes GLE Coupé zal initieel gecommercialiseerd worden met een stevig zescilinder dieselmotor, na verloop van tijd volgen er vermoedelijk meer toegankelijke viercilinders, een GLE400 Coupé (3.0-liter zescilinder benzine met 367 pk). en een AMG V8 uitvoering. De GLE350d Coupé heeft 262 pk / 600 Nm terwijl de GLE400d Coupé het doet met 330 pk / 700 Nm. Alle uitvoeringen zullen beroep doen op de 9-traps automaat en 4MATIC vierwielaandrijving die volautomatisch het volledige vermogen kan verdelen tussen de voor- en achteras, afhankelijk van de situatie.

De GLE53 AMG Coupé zal ook snel beschikbaar zijn. Deze variant heeft geëlektrificeerde 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor met zowel een uitlaatgasturbo, een ondersteunende elektrische compressor, 48V boordnet en EQ Boost startdynamo die tijdelijk 22 pk / 250 Nm extra vermogen kan leveren. Op visueel vlak komt deze 53 AMG uitvoering ook een pak “intenser” voor de dag met een grotere grille, grotere velgen, subtiele spoiler, …

De GLE Coupé is een van de grote nieuwigheden van Mercedes op het Autosalon van Frankfurt midden september 2019, in het voorjaar van 2020 moet de SUV Coupé in de showrooms staan. Prijzen zullen iets hoger uitvallen als bij de reguliere GLE SUV.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...