Officieel: Mercedes-AMG CLE53 Coupé 449 pk AMG CLE i6 C236 (2023)Uiteraard krijgt de knappe Mercedes CLE Coupé een sportieve AMG topversie, de CLE53 doet het zelfs met een potente zes-in-lijn benzinemotor!

Nog éénmaal, de Mercedes CLE Coupé nieuwkomer pakt de plaats in van zowel de C-Klasse Coupé en E-Klasse Coupé. Qua design en formaat oogt het meer zoals de tweede maar inzake techniek leunt de CLE meer aan bij de C-Klasse. Grootste troefkaart is en blijft het bijna sensuele design met de aflopende daklijn! En spoedig volgt er ook een dakloze CLE Cabrio evenknie. Inderdaad, die vervangt op zijn (haar?) beurt de C-Klasse Cabrio en E-Klasse Cabrio!

Geheel volgens de verwachtingen is er nu een Mercedes-AMG CLE53 Coupé afgeleide. Dat er een sportieve topversie aankwam was logisch maar dat het een 53 is geworden is toch opmerkelijk. Hier is er louter mild hybride ondersteuning (23 pk / 205 Nm) voorhanden voor de zes-in-lijn benzinemotor daar waar de nieuwe C63 AMG een plug-in hybride viercilinder (met 680 pk!) is geworden…

Na de CLE53 AMG, ook een CLE63 AMG?

De CLE53 Coupé rekent op een 449 pk / 560 Nm sterke 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor en twee turbo’s! Eentje daarvan is elektrisch wat voor snelle reacties moet zorgen. De Duitse autoconstructeur spreekt van een 0-100 km/u sprinttijd van 4,2 seconden terwijl de topsnelheid op 250 km/u werd gelimiteerd. Al kan dat – mits opleg – ook 270 km/u worden. Een 9-traps sportautomaat met flippers en slimme 4MATIC vierwielaandrijving zijn hier ook van de partij. En ja, de speelvogels kunnen ook opteren om het vermogen louter naar de achteras sturen!

De CLE53 krijgt een agressieve(re) grille, bredere heupen (+75 mm achteraan!), een vierdelige uitlaat, minstens 19” lichtmetalen velgen en diverse sportieve materialen/accenten mee. Onderhuids moeten het sportonderstel, adaptieve dempers en vierwielsturing bijdragen tot een sportief rijgedrag, zeker in combinatie met leuke extra’s zoals de actieve motorsteunen!

Wanneer de Mercedes-AMG CLE53 Coupé opduikt bij de Belgische Das Haus verdeelpunten is momenteel niet duidelijk net zoals een vanafprijs. Reken toch op zeker 90.000 euro gezien de reguliere CLE al vlotjes 64.000 euro kost! Of er later nog nog een CLE63 AMG volgt is eveneens koffiedik kijken. Sowieso staan er ook sportieve CLE AMG Cabrio varianten op de planning.