Officieel: Mercedes-AMG GLE53 4MATIC+ (2019)

Officieel: Mercedes-AMG GLE53 4MATIC+ (2019)In navolging van de E53 en CLS53 komt Mercedes ook met een hybride 53 AMG uitvoering van de nieuwe GLE SUV.

Na de lancering van de klassieke benzine– en dieselmotoren krijgt de nieuwste generatie GLE SUV met de 53 AMG zijn eerste sportieve derivaat, op termijn verwachten we dat er opnieuw een 63 AMG en 63 S AMG zal verschijnen.

Aan de buitenzijde doet de Mercedes-AMG GLE53 het met 20” velgen (optioneel tot 22”), vier (ronde) uitlaatmonden, brede wielkasten en de strakke Panamericana grille die we herkennen van andere AMG producten. Binnenin sieren er sportzetels, rode accenten en veel chroom/koolstofvezel. Achteraan is er optioneel een 3e zetelrij beschikbaar met twee extra (nood)zitplaatsen.

Onder de motorkap ligt er hier een 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor (435 pk / 520 Nm) die de hulp krijgt van een elektromotor (22 pk / 250 Nm) wat zorgt voor een 0-100 sprinttijd van 5,3 seconden en een gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u. Dit bij een normverbruik van slechts 9,3 liter benzine per 100 km en 212 g/km CO2 uitstoot. Slimme vierwielaandrijving en de 9-traps automaat zijn standaard.

Gezien het stevige prestatiepotentieel voorziet Mercedes de nodige rijhulp en veiligheidssystemen om in optimale omstandigheden zoveel mogelijk uit de GLE53 AMG te kunnen halen. Qua comfortgehalte levert de luchtvering met actieve stabilisatie een grote inspanning.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...