Officieel: Mercedes E-Klasse update + E53 AMG (2018)

Officieel: Mercedes E-Klasse update + E53 AMG (2018)De Mercedes E-Klasse Berline en E-Klasse Break genieten van diverse technologische innovaties én de introductie van de E53 AMG die de E43 vervangt.

Met een recent vernieuwde S-Klasse, CLS-Klasse, C-Klasse en A-Klasse wil Mercedes de E-Klasse niet achterstellen qua techniek en technologie. Dus voorziet Das Haus de E-Klasse van ondermeer een SportStyle Package en de verbeterde Distance Assist Distronic en Active Steering Assist. Daarmee kan de premium middenklasser zich met cruise control volautomatisch aanpassen voor naderende bochten, rotondes en kruispunten. Handig voor de multimediale medemens is eveneens de Dual Model voor de Bluetooth connectie.

Op vlak van motoren zijn er eveneens enkele ingrijpende wijzigingen maar omtrent de nieuwe Plug-in Diesel zwijgt Mercedes op dit moment in alle talen. De E400 benzineversie krijgt meer vermogen mee en tikt nu af op 340 pk, daarnaast nemen we afscheid van de E43 AMG’s. In ruil maakt de nieuwe E53 Hybrid 4Matic+ zijn opwachting, net zoals bij de nieuwe CLS krijgt de 3.0-liter zes-in-lijn hier een 48V EQ Boost elektromotor mee om krachtiger doch zuiniger voor de dag te komen. Goed voor 435 pk / 520 Nm!

Tegen de zomer staan de vernieuwde E-Klasse Berline en E-Klasse bij je favoriete Mercedes verdeler te stralen. Prijzen volgen later maar zullen in de lijn liggen van de huidige E-Klasse.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes E-Klasse E220d Berline!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes E-Klasse E220d Break!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG E43 Berline! RIP

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...