Officieel: Mercedes C-Klasse Berline / C-Klasse Break facelift (2018)

Officieel: Mercedes C-Klasse Berline W205 / C-Klasse Break S205 facelift (2018)Na vier jaar is de tijd rijp voor een opfriskuur voor de Mercedes C-Klasse in Berline en Break vorm!

Na een volledig nieuwe E-Klasse en facelift voor de S-Klasse was het aldus Stuttgart tijd voor een vernieuwde C-Klasse. Naar aanleiding van het Autosalon van Genève zijn eerste de C-Klasse Berline en C-Klasse Break aan de beurt, op termijn volgt er logischerwijs een soortgelijke update voor de C-Klasse Coupé, C-Klasse Cabriolet én de AMG uitvoeringen.

Op vlak van exterieurdesign moet de nieuwe Mercedes C-Klasse het zien te doen met hertekende bumpers, een lichtjes gewijzigde grille en strakgetrokken lichtblokken die vanaf nu standaard LED-technologie meekrijgen. Optioneel met de krachtige, slimme én dynamische Multibeam LED technologie. De blitse AMG Line uitvoeringen genieten dan weer van een diamond grille!

Binnenin is het ook even zoeken naar échte nieuwigheden in de vorm van een grondig vernieuwde elektronische architectuur, groter (tweedelig) digitaal dashboard, ergonomie inzake cruise control (via het stuurwiel!) en verbeterde multimedia. De mogelijkheden inzake personalisatie zijn ook groter dan voordien met nieuwe zetelbekledingen, uitvoeringen en materialen.

Qua rijhulpmiddelen en veiligheidsfeatures profiteert de C-Klasse dan weer van innovaties van de nieuwe E-Klasse en S-Klasse zoals semi-autonome vaardigheden in bepaalde situaties (snelweg) en het Energizing Comfort programma.

Das Haus geeft geen informatie omtrent wijzigingen inzake het motorengamma. Al lezen we tussen de regels van het veelbelovende persbericht wel dat dat er een C43 AMG op komst is, de C350e plug-in hybride zal daarnaast krachtiger, zuiniger én capabeler (inzake elektrisch rijbereik) zijn.

Zelfs na vier jaar wist Mercedes meer dan 400.000 exemplaren van de huidige C-Klasse Berline en C-Klasse Break te verkopen in een behoorlijk competitief segment, met een doelgerichte facelift qua uitrusting en technologie moet deze W205 generatie het wel nog zien vol te houden tot het aankomende decennium.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...