Spyshots: Mercedes C-Klasse facelift (2017)

Spyshots: Mercedes C-Klasse facelift (2017)Stilstaan is achteruitgaan, zeker in het segment van luxewagens, maar deze facelift van de succesvolle Mercedes C-Klasse komt wel behoorlijk vroeg.

Na de lancering van de gloednieuwe C-Klasse Berline volgde het logische alternatief, een C-Klasse Break en ook een nieuwe – tevens beeldschone – C-Klasse Coupé kwam meespelen in dit competitieve segment voor Das Haus. Interessante nieuwkomer in de C familie was een Cabriolet en intussen was er ook al een C63 topuitvoering van elke carrosserievorm. Daarmee is het kwartet compleet en kan Mercedes beginnen uitkijken naar een opfriskuur, om de huidige eigenaars niet teveel in het harnas te jagen zal dit behoorlijk beperkt zijn met voornamelijk onderhuidse en technologische updates.

Behalve een nieuwe vormgeving voor de bumpers, grille, strakgetrokken lichtblokken en een aangedikte personalisatiecatalogus zullen de visuele aanpassingen ongetwijfeld beperkt blijven. Die veronderstelling wordt bevestigd door de zeer beperkte camouflage die onderstaande prototype meekrijgt. Binnenin verwachten we een nog moderner geheel met een klassieke touch zoals nu al het geval is, qua afwerking en materiaalkeuze kon je bij Mercedes nooit echt te klagen. Op vlak van motoren verwachten we voornamelijk de introductie van de gloednieuwe tweeliter turbodiesel die gepresenteerd werd in de nieuwe E-Klasse.

Gezien Mercedes zeer druk bezig is met die E-Klasse Berline – en aankomende Break – en daarnaast een stevige reeks nieuwe modellen verwachten we niet dat de gefacelifte C-Klasse dit kalenderjaar het levenslicht nog zal zien. Of we tegen dan een vierdeurs coupé tussen de CLA en CLSonder de CLC noemer? – krijgen zal de toekomst uitwijzen.

Lees hier onze rijtesten met de Mercedes C180 Berline, C220 Berline en C220 Break!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...