Video: Autocar test de Mercedes-AMG CLS53 Hybrid

Video: Autocar test de Mercedes-AMG CLS53 HybridDe knappe Mercedes CLS coupé mag als eerste genieten van een nieuwe AMG krachtbron mét hybridehulp. Is dat zoals vloeken in de kerk of eerder een zegen voor deze stijlvolle Duitser?

Naast de krachtige 4.0-liter V8 (63 AMG) en karaktervolle 6.0-liter V12 (65 AMG) motoren heeft Mercedes-AMG de laatst jaren een indrukwekkend aantal instapversies voorzien. Het compacte gamma mag zich uitleven met een 2.0-liter viercilinder in AMG 45 trim  terwijl er eveneens een 3.0-liter V6 voorhanden is voor de 43 AMG modellen. AMG wil nog groter worden en lanceert nu een AMG 53 Hybrid Performance versie die voor het eerst opduikt in de nieuwe CLS Coupé.

De Mercedes-AMG CLS53 Hybrid Performance rekent op de bestaande 3.0-liter V6 met 435 pk en 520 Nm die de hulp krijgt van en compacte elektrosetup met een 48V systeem, goed voor een extra push van 20 pk en 250 Nm! De CLS53 AMG doet 4,5 seconden over de 0-100 km/u sprint en indien gewenst – lees: je extra investeert – ligt de topsnelheid op 270 km/u ipv 250 km/u.

Tegen het najaar moet deze CLS53 bij de lokale verdeler staan, tot dan kunnen we alvast even meerijden met Matt Prior van Autocar. Belgische prijzen volgen later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...