Preview: Mercedes-AMG CLS53 Performance Hybrid (2018)

Preview: Mercedes-AMG CLS53 Performance Hybrid (2018)Een nieuwe CLS63 AMG zit er niet meer in maar Mercedes probeert dat goed te maken met een 430 pk sterke CLS53 AMG mét hybridehulp.

Een knappe vierdeurs berline met meer dan 500 pk, dat was de Mercedes-AMG CLS63. Met de nadruk op was want van de nieuwe generatie CLS is er geen 63 (S) AMG topversie meer voorzien. Met de supersnelle E63 AMG hebben ze nochtans de technologie in huis! Het schrappen van de CLS63 topversie geeft de AMG familie de benodigde ruimte om na de AMG GT, GT S, GT C en GT R met een – voorlopig naamloze – vierdeurs AMG GT4 naar buiten te komen.

Maar om hun nieuwe CLS toch te voorzien van een potente krachtbron lanceert Mercedes-AMG een nieuwe “53 familie”. Na de 45’s (2.0-liter viercilinder) en 43’s (3.0-liter V6’s) zal de aankomende Mercedes-AMG CLS53 (en andere 53’s) gebruik maken van een 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor én een elektrische hulpmotor. Deze Performance Hybrid setup is goed voor 430 pk en een hoop Nm’s, ideaal om vlotte prestaties neer te zetten. Behalve een krachtige aandrijflijn verwachten we een sportievere afwerking van het interieur en wat aangescherpte vormgeving.

De onthulling van de Mercedes-AMG CLS53 is voorzien midden januari op de North American International Auto Show (NAIAS oftewel Autosalon van Detroit), later in 2018 moet hij in de showroom te vinden zijn.

Mercedes-AMG CLS63 impressie door X-Tomi Design

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...