Officieel: Mercedes-AMG CLS53 (en E53) 4MATIC+ (2018)

Officieel: Mercedes-AMG CLS53 4MATIC+ (2018)De Mercedes-AMG CLS53 4MATIC+ is dé groene hybride die je wil hebben!

Zoals voorzien lanceert Mercedes-AMG met de ’53’ een vijfde motorenfamilie naast de 45, 43, 63 en 65 modellen. De AMG 53 differentieert zich van zijn broers met het gebruik van (mild) hybridetechniek die Mercedes omdoopt tot EQ Boost. Dankzij een 48V systeem en een kleine elektromotor kan het slimme systeem tijdelijk voor een surplus zorgen van 20 pk en 250 Nm. Dit als leuk extraatje voor de 435 pk en 520 Nm die de 3.0-liter zes-in-lijn reeds levert.

Daarmee zit de CLS53 AMG in ongeveer 4,5 tellen aan 100 km/u waarna je bijzonder vlot kan doorgaan tot 250 km/u, tenzij je kiest voor de AMG Driver’s Package waardoor 270 km/u mogelijk moet zijn. Dit bij een CO2 uitstoot van 200 g/km.

De nieuwe 53 AMG aandrijflijn is steevast voorzien van de speelse 4MATIC+ vierwielaandrijving en een vliegensvlugge negentrapsautomaat met dubbele koppeling. Designmatig krijg je een stoerder/sportiever geheel met grote(re) velgen, scherpe grille, veel chroom en een vierdelige uitlaat. Binnenin voorziet Mercedes eveneens diverse sportieve accenten.

Tegen het najaar moet de Mercedes-AMG CLS53 4MATIC+ in de showrooms staan, kort erop volgt een soortgelijke variant van de E-Klasse Cabrio en E-Klasse Coupé. De 53 AMG is voor deze modellen dan ook het topmodel aangezien er – op dit moment – geen plannen zijn voor een 63 AMG versie in tegenstelling tot de E-Klasse Berline en E-Klasse Break.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...