Video: Autocar test de Mercedes-AMG GT 4-deurs coupe (2018)

Video: Autocar test de Mercedes-AMG GT 4-deurs coupé (2018)Kan de gloednieuwe vierdeurs AMG een vuist maken tegen het heerschap van de Porsche Panamera?

Het AMG GT gamma groeide de voorbije jaren met diverse S, C, R uitvoeringen, naast de dakloze Roadster koetswerkvorm mogen we er sinds kort ook een praktische vierdeurs coupé bijrekenen. De naamgeving van de AMG GT 4-deurs mag dan nog wat vreemd klinken, met een breed gamma aan motoren, rijhulpmiddelen, gadgets en een praktische insteek zal deze Duitse cocktail in de praktijk wel aanslaan. Zo komt er ook een einde aan het alleenheerschap van de Porsche Panamera in het segment van de luxueuze, hoogtechnologische en potente vierdeurs berlines.

De meest toegankelijke Mercedes-AMG GT 4-deurs coupé is de achterwielaangedreven GT43 met 367 pk aan 91.960 euro (vanafprijs!), de 639 pk sterke GT63 S 4MATIC+ is de topversie vanaf 168.190 euro. Allen doen ze het met hypermodern interieur (à la E63 AMG), 460 liter tot maximaal 1.324 liter bagageruimte en de 9-traps sportautomaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...