Officieel: Mercedes-AMG GT 4-deurs coupe (2018)

Officieel: Mercedes-AMG GT 4-deurs coupe (2018)Wie sportiviteit wil combineren met gebruiksgemak kan vanaf heden terecht bij de Mercedes-AMG GT 4-deurs coupé!

Na de AMG GT en AMG GT Roadster voegt Mercedes-AMG op het Autosalon van Genève een derde koetswerkvorm toe aan haar meest sportieve gamma. De AMG GT 4-deurs Coupé benaming mag dan ietwat vreemd klikken, theoretisch gezien is het zelfs een vijfdeurs. Jammer dat de AMG GT4 benaming reeds gebruikt werd voor de gelijknamige raceversie maar laat dat de pret niet drukken. Want wie op zoek is naar functioneel gebruiksgemak, vier zitplaatsen en enig laadvolume is hier aan het juiste adres.

Aan de buitenzijde mag de vierdeurs AMG GT Coupé zijn looks delen met de AMG GT familiegenoten, binnenin werd er eerder goed gekeken naar de nieuwe CLS in AMG livrei. Iets minder flamboyant maar nog steeds een hoogtechnologische leefomgeving met een aangenaam karakter. Achteraan heb je de keuze uit een versie met vier of vijf zitplaatsen in diverse uitvoeringen (van comfort tot sportief). In de koffer past er 460 liter bagage, met de achterbank plat loopt het laadvolume op tot 1.324 liter. De kofferklep opent automatisch, optioneel met een kniezwengel.

De AMG GT 4-deurs Coupé krijgt vooraleerst drie verschillende motorenversies mee. Instapper van dienst is de GT53 met een 3.0-liter V6 en EQ Boost hybridehulp, goed voor 435 pk en 520 Nm. De GT63 rekent dan weer op de gekende 4.0-liter V8 met 585 pk / 800 Nm, de GT63 S geniet van maar liefst 639 pk / 900 Nm! Steevast voorzien van slimme/dynamische 4MATIC+ vierwielaandrijving en de 9-traps automaat. De V8 uitvoeringen hebben vierwielsturing (meesturende achterwielen) wat optioneel is voor de V6 versie.

Tegen de zomer moet deze Mercedes-AMG GT 4-deurs coupé te verkrijgen zijn, een Belgische prijs is op dit moment niet beschikbaar. De Porsche Panamera heeft er alvast een gedoodverfde concurrent bij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...