Preview: vierdeurs Mercedes-AMG GT (2018)

Preview: vierdeurs Mercedes-AMG GT (2018)Op het Autosalon van Genève krijgen we eindelijk de vierdeurs Mercedes-AMG AMG GT te zien!

Na de geruchten, Photoshops en het conceptmodel zagen we meermaals prototypes passeren van een AMG GT met vier deuren, Mercedes is zelfs zo vriendelijk om zelf beeldmateriaal te voorzien. De grote AMG GT familie krijgt dus een nieuwe koetswerkvorm naast de Coupé en Roadster, of de vierdeurs ook in diverse S, C en R uitvoeringen zal komen moet de toekomst uitwijzen. Wat we wel al weten is dat de vierdeurs AMG GT de komst van een nieuwe CLS63 annuleerde, in ruil krijgt die een hybride AMG 53 aandrijflijn.

Naar goede gewoonte zal Affalterbach vermoedelijk rekenen op de gekende 4.0-liter V8 met twee turbo’s waarmee ze 476 tot 612 pk kunnen genereren. Mochten ze daarbij wat EQ Boost hybridepower voorzien kan dat gemakkelijk oplopen tot een 800 pk.

Grootste vraagteken blijft nog steeds de benaming. AMG GT4 lijkt/leek logisch maar die benaming is reeds in gebruik voor de … GT4 racewagen! Tegen begin maart weten we het sowieso, dan start het Autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...