Officieel: Mercedes-AMG GT4 racewagen (2017)

Officieel: Mercedes-AMG GT4 racewagen (2017)Mercedes-AMG heeft met de AMG GT4 een nieuw racemonster in het gamma.

Bij de gespecialiseerde Mercedes-AMG verdeler kan je intussen een AMG GT, AMG GT S, AMG GT C en AMG GT R terugvinden, al dan niet als Roadster. Voor een specifiek doelpubliek komt Das Haus nu met een GT4 circuitvariant naar buiten, dit is na de GT3 de tweede racewagen binnen de AMG GT familie. Tijdens de 24u van Spa-Francorchamps beleeft de GT4 dit weekend zijn werelddebuut. We gingen er overigens van uit dat Mercedes hun vierdeurs AMG GT tot GT4 ging omdopen, niet dus.

De AMG GT4 racewagen deelt heel wat kennis en techniek met de AMG GT R maar is wegens reglementeringen ietwat minder krachtig, de 4.0-liter V8 levert hier een gezonde 510 pk en 600 Nm. Daarmee moet de 1.390 kg zware Duitser uit Affalterbach toch vlot van zijn plaats kunnen gaan. De gelegenheidscoureurs – typisch aan het GT4 klassement – kunnen hier genieten van perfect aerodynamisch – en onverwoestbaar – geheel, een straffe uitstraling, gestript interieur én zelfs airco!

Tegen eind 2017 worden de eerste exemplaren van de Mercedes-AMG GT4 geleverd aan klantenteams. Reken op een kostprijs van 200.000 euro exclusief belastingen.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...